Lichting Zuid

Laatste update: 14-10-2015 22:41

In Lichting Zuid worden in acht afleveringen acht leerlingen uit Zuid Limburg die in groep 8 zitten, gevolgd op hun weg naar de toekomst in de ‘FutureXpress’. Zij doen dat aan de hand van een zelfgeschreven brief aan hun eigen toekomst aan iemand die het beroep uitoefent dat zij later zelf willen uit oefenen.

De komende 10 jaar heeft Zuid Limburg 24.000 extra arbeidskrachten nodig om zijn beloftenvolle toekomst waar te maken. Maar waar halen we die vandaan? In eerste instantie bij de eigen bevolking. Maar die heeft nog onvoldoende weet van wat er allemaal op stapel staat. De vele miljoenen die worden geïnvesteerd op de Brightlands campussen leven nauwelijks bij ‘de mensen op straat’. Toch behoort Zuid Limburg danzij die investeringen over 10 jaar bij de meest innovatieve regio’s in de wereld en is er volop werk in on-Nederlands natuurschoon. Maar wie hoor hje erover opstraat, op het werk, op het schoolplein?

In het programma wordt geprobeerd hier meer aandacht voor te krijgen en antwoorden te vinden op vragen en thema’s die hierbij in Zuid Limburg een rol spelen.

In de afleveringen va Lichting Zuid zijn leerlingen uit Groep 8  onder anderen te gast bij de Gouverneur van de Provincie Limburg, bij de chefkok van Chateau Sint Gerlach, de artistiek leider Inèz Derksen van Theater Het Laagland in Sittard, een verpleegkundige in Maastricht UMC+ en een chemicus op de Brightlands Chemelot Campus. Lichting Zuid is onderweg naar een mooie toekomst in Zuid Limburg. Acht afleveringen lang.

Lichting Zuid is een initiatief van Zuiderlicht, een bureau gespecialiseerd in design en communicatie, gevestigd in Maastricht. De stichting Lichting Zuid heeft tot doel een boost te geven aan het toekomstige Zuid-Limburg en zijn jonge bewoners. De stichting wil de kansrijke toekomstplannen voor de regio concreter maken, zodat ze energie geven en zorgen voor trots. Lichting Zuid is gericht op 12-jarigen (kinderen in groep 8) en hun ouders. 

Meer informatie vind je ook op www.lichtingzuid.nl.