Feestdagen 2020

Laatste update: 29-12-2020 09:58

RTV Maastricht RTV Maastricht sluit een hectisch jaar af met een gevarieerd programma-aanbod tussen kerst en nieuwjaar. Alle programma's zijn te vinden via https://www.rtvmaastricht.nl/tv/feestdagen-2020. Het gaat dan om nieuwe formats, maar ook om oude succesformules, zoals de Heilige Nachtmis, die dit jaar zonder publiek plaatsvindt. Deze is op kerstavond (24 december) live te volgen op de kanalen van RTV Maastricht vanaf 21.30 uur. Om 23.00 uur is de herhaling, net zoals op eerste en tweede kerstdag om 10.00 uur.

Terugblikken
Uiteraard wordt er teruggekeken op het voorbije jaar, waarin corona en gemeentelijke bezuinigingen in Maastricht het nieuws lokaal beheersten. Bijvoorbeeld in een Jaaroverzicht, gepresenteerd door Nadine Kolbusz. In vier delen komen van 28 tot en met 31 december de vier kwartalen voorbij met daarin de meest opmerkelijke en belangrijkste nieuwsitems van dit jaar. In Napraten worden zo'n twintig gasten, die afgelopen jaar in het nieuws waren, in drie delen geinterviewd door Christianne Schreuder en Stephan van Appeven. De eerste aflevering hiervan is 27 december. De andere twee volgen in de dagen erna.
Overige programma's
Verder neemt stadsverteller Jan Janssen de kijker vanaf eerste kerstdag mee op pad door Maastricht, aan de hand van uiteenlopende verhalen, in de vijfdelige serie Wintervertellingen. In het gevarieerde Keersemes aon de Maos komen daarnaast sfeervolle muziek, kerstgedachten op rijm en persoonlijke wensen van Maastrichtenaren samen. Dit programma wordt in drie delen uitgezonden op de twee kerstdagen en oudjaarsdag. En Being Home for Christmas is een registratie van livestream-optredens vanuit de Muziekgieterij. Onder meer Beppie Kraft, het Maastrichts Salon Orkest, Anna Nita en Solomon treden hierbij op. Op 24, 26 en 30 december zijn afleveringen van deze muziekshow te zien bij RTV Maastricht.
Klik voor alle feestprogramma's op https://www.rtvmaastricht.nl/tv/feestdagen-2020