Nieuws en Actualiteiten

Het dagelijkse nieuws- en actualiteitenmagazine van RTV Maastricht, verzorgd door een dynamisch dozijn journalisten, cameramannen en editors. Iedere werkdag een nieuwe aflevering met nieuws en achtergronden uit de stad, de buurt en de straat.

Magazine Maastricht

Magazine Maastricht, kortweg Magma, is wat de naam belooft: verhalen uit de 44 buurten van Maastricht. Iedere week reportages, mooie series en vrolijke muzikale intermezzo's. Altijd met een een fijn oog voor onbekende onderstromen. Vaak verrassend, soms ontroerend, altijd interessant.

Wie is 't in...?

In dit programma gaat RTV Maastricht de wijken in. Op zoek naar persoonlijke verhalen, belevenissen in de buurt en het sentiment van de bewoners.

MVV TV

MVV TV: het clubmagazine van de enige Maastrichtse profvoetbalclub, wekelijks te zien bij RTV Maastricht.

De ontmoeting

Een programma met bijzondere ontmoetingen. In en rond de stad. Met mensen die een verhaal te vertellen hebben.

Dat kan m'n neefje ook

Dat kan m'n neefje ook is het kunstprogramma van RTV Maastricht, maandelijks op tv, maar met vele aftakkingen op radio en de andere (digitale) platforms van het stadsstation. Het programma biedt een overzicht van de beeldende kunst in Maastricht. Nieuwe makers, nieuwe (digitale) toepassingen, verrassende en wisselende samenwerkingsverbanden. Dat kan m'n neefje ook verslaat, stuurt en verbindt. En is helemaal van deze tijd.

Good Veurein

Je hebt het Good Veurein als je het aardig voor elkaar hebt in je leven.

Dossier

In de uitgebreide reportages van 'Dossier' duikt de redactie in een groot en meeslepend onderwerp dat de aandacht heeft in onze stad.

Vitrien

Vitrien is een programma dat geheel door vrijwilligers wordt gemaakt en laat zien wat er onder Maastrichtenaren leeft.

Eucharistievieringen 2020

RTV Maastricht verzorgt sinds het begin van de corona-crisis de kerkdiensten in Maastricht.

Week van de Veiligheid 2020

In de Week van de Veiligheid 2020 organiseerde RTV Maastricht in samenwerking met Gemeente Maastricht drie talkshows over veiligheid. Deze werden live gestreamed op de Facebookpagina's van RTV Maastricht en Gemeente Maastricht op 6, 7 en 8 oktober tussen 19:00-19:45.

Verbind door te helpen

Klaar staan voor een ander. Zeker in deze tijd erg belangrijk. Het brengt mensen, ondanks de afstand die we nu in acht moeten nemen, ook dichter bij elkaar.

Viva de Meziek

Een muziekspecial, bestaande uit meerdere afleveringen

V'r zien us!

In tijden van 'social distancing' is het belangrijk dat we verbonden blijven met elkaar. Daarom roepen we iedereen op om een boodschap in te sturen en je dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt! In V'r zien us! zenden we deze boodschappen uit, op tv en Facebook.

Het Goede Doel

Het Goede Doel is een maandelijks programma over - de titel doet het al vermoeden - de vele goede doelen die de stad rijk is. In de serie wisselen kleine en grotere initiatieven elkaar af. Mettertijd bieden ze een mooie doorsnee van de liefdadigheid onder de inwoners van Maastricht. Het Goede Doel is een samenwerkingsproject van RTV Maastricht en het Elisabeth Strouven Fonds.

75 Jaar Bevrijding Maastricht

Herdenken, vieren en doorgeven. Daar gaat het vooral om wanneer Limburg de komende weken stil staat bij 75 jaar bevrijding. Vandaar ook dat RTV Maastricht een aantal van de festiviteiten uitgebreid in beeld gaat brengen.

Quizut! 2020

Quizut! is de amusante en leerzame zomerquiz van RTV Maastricht.

Vandaag kook ik voor jou

In Vandaag Kook Ik Voor Jou gaat presentatrice Caroline Hermans-Jacobs op bezoek bij kinderen die iemand in het zonnetje willen zetten.

Station Maastricht

Muziek, het laatste nieuws over de stad en bijzondere gasten. Iedere werkdag tussen twee en vier uur praat de nieuwsredactie u helemaal bij.

Carnaval

Alle programma's rondom carnaval. De uitzendingen worden tijdens de Carnavalsdagen meerdere malen herhaald.

De feestdagen bij RTV Maastricht

Het kleurrijk tableau aan feestdagenprogramma's bij RTV Maastricht.

Reuzenstoet

Piet!

Quizut! 2019

Europa!

In de serie Europa! doet RTV Maastricht verslag van de verschillende initiatieven (zoals debatten en discussies) in de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei. Een programma in samenwerking met Maastricht, Working On Europe en het Centre Céramique/Europa Direct.

Provinciale Statenverkiezingen

De Provinciale Statenverkiezingen zijn het onderwerp van een tweedelig tv-programma over de regionale verkiezingen van 20 maart.

Gezond!

Lopende Zaken

In Lopende Zaken doet RTV Maastricht verslag van de verwikkelingen in en rondom de raadzaal.

De weeg op

Breaking Maas

Studenten van de Universiteit in Maastricht doen tweewekelijks verslag van de activiteiten in de stad, georganiseerd door en voor studenten. Vanwege de internationale oriëntering van de universiteit is de voertaal van Breaking Maas Engels.

Het Elisabeth Strouven Fonds

Wie colofons, affiches en dankzeggingen uitvoerig bestudeert komt de naam zeer regelmatig tegen: het Elisabeth Strouven Fonds. Maar wat doet dit fonds precies?

Mediawijs

Heiligdomsvaart

Cinemastrigt

Cinemastrigt is film, documentaire en animatie door makers uit Maastricht en directe omgeving.

Kint geer eur eige stad? (2018)

Dans!

In de week van De Nederlandse Dansdagen in Maastricht ziet u iedere werkdag een aflevering van Dans!, een vijfdelige serie over streetdance.

De debatten

De debatten is een zevendelige, thematisch gerangschikte serie rondom de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, georganiseerd door Centrummanagement Maastricht en bewerkt voor web en tv door RTV Maastricht.

Ridderronde

Bianca in de Buurt

De derde serie in de reeks BIANCA IN DE BUURT verkent - net als de vorige twee - de diversiteit van de Maastrichtse samenleving.

Het Beleg

Het Beleg is de dagelijkse, actuele verhalentrommel van RTV Maastricht: interviews, achtergronden en muziek. Op dinsdag en vrijdag vanaf 11.00 uur tegelijkertijd op radio, tv en via de webstream. De aflevering van dinsdag wordt op vrijdag om 22.00 uur herhaald op tv.

Bij e benkske langs de Maos

Bij e benkse aon de Maos is een vierdelige serie portretten over nieuwe gezichten en partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Tihange

Tihange, De Serie is een tiendelige reeks over feiten en fabels rondom de oude kerncentrale van Tihange, een kleine zeventig kilometer van Maastricht verwijderd. De reeks wordt afgerond met een radio-, tv- en web-uitzending op zondag 25 juni, als RTV Maastricht vanaf 13.00 uur live verslag doet van de menselijke protestketting die loopt van Aken via Maastricht naar Tihange.

Weekend Lui

Weekend Lui is een programma met daarin aandacht voor activiteiten die in het voorgaande weekend hebben plaatsgevonden. Dit kan variëren van een braderie in Daalhof tot een optocht in De Heeg of een internationaal festival op het Vrijthof.

MosaLira TV

In MosaLira TV is te zien wat er zich dagelijks afspeelt in het leerlandschap van onderwijsstichting MosaLira in Maastricht.

Kerst en eindejaar 2018

Kerst en eindejaar 2017

Overzicht van alle programma's tijdens de feestdagen.

Kerst en eindejaar 2016

RTV Maastricht start de feestdagenprogrammering met een live-uitzending van de Nachtmis, op zondag 25 december vanaf 00.00 uur (en herhalingen om 08.00 en 10.00 uur).

Team Handhaven, gemeente Maastricht

Vastelaovend Vreuger

Een 4-delige serie waarbij we gebruik maken van oude filmpjes, die gemaakt zijn door diverse Maastrichtenaren. Beelden van vastelaovend in vroegere jaren dus. Van commentaar voorzien door oud-stadsprins Willy Fey.

Diech kins miech...

Diech kins miech... is een programma waarin oude Maastrichtse carnavalsliedjes worden gezongen door artiesten van nu. Meezingen is niet verplicht, maar gaat vanzelf... ook in de huiskamer!

Opwerme veur vastelaovend 2019

Op weeg nao 't Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018

In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018, op zondag 29 oktober in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Op weeg nao 't Mestreechs vastelaovendsleedsje 2017

In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2017, op zondag 6 november in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Vastelaovendsleedsje 2016

Hool de maskes oet de kas, begin de pekskes mer te strieke, want d’n aonloup nao de Vastelaovend geit beginne. Vaan zaoterdag 30 oktober tot zaoterdag 7 november zeet en huurt geer ederen daag ein vaan de 7 finaliste vaan de oetverkezing vaan ‘t Vastelaovendsleedsje 2016. Ederen daag op Mestreech-FM en vaanaof 7 oor 's aovends op TV-Mestreech en op dees website.

Maastricht Awards 2016

On Tour met Jérôme Gelissen

Doe- en beleefdag MUMC+

Lintjesregen

Wekelijks gesprek met het College van B&W

Het wekelijks gesprek met een lid van het College van B&W over zaken die in de stad leven en haar bewegen.

Raadpraat in de straat

Wat speelt er allemaal in de Gemeenteraad deze maand? Wat vindt u ervan? En hoe kijken uw vertegenwoordigers in de Gemeenteraad ernaar?

Kint geer eur eige stad? (2016)

Kint geer eur eige stad? Dat is de naam van de TV quiz die RTV Maastricht in mei en juni 2016 op de buis brengt. Een leuke en leerzame quiz waarin de historie van onze stad centraal staat.

Made in Maastricht

De Maastricht Awards zijn dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemend Maastricht. In vijf afleveringen worden de genomineerden voor de Maastricht Award 2015 voorgesteld.

Verhalen onder de kerstboom

Bij het naderen van de feestdagen tegen het einde van het jaar veranderd menige inrichting van de woonkamer. Meestal ook door het plaatsen en versieren van een kerstboom. Caroline Hermans ging in deze periode op bezoek bij mensen om met hen de betekenis van Kerst en de feestdagen te bespreken onder het opzetten en optuigen van de kerstboom.

Lichting Zuid

In Lichting Zuid worden in acht afleveringen acht leerlingen uit Zuid Limburg die in groep 8 zitten, gevolgd op hun weg naar de toekomst in de ‘FutureXpress’. Zij doen dat aan de hand van een zelfgeschreven brief aan hun eigen toekomst aan iemand die het beroep uitoefent dat zij later zelf willen uit oefenen.

Mieljaar

De Tentoonstelling Mieljaar! geeft een beeld van de ontwikkeling van de stad Maastricht.

Mens(en)werk

K.i.M.

Uw oog en oor voor Kunst In Maastricht.

Kopstukken

Het programma waarin we mensen portretteren die een speciale band hebben met Maastricht.

De Agenda

Elke week een selectie van evenementen, exposities, films of theatervoorstellingen die de komende dagen te bezoeken zijn.