Nieuws en Actualiteiten

Het dagelijkse nieuws- en actualiteitenmagazine van RTV Maastricht, verzorgd door een dynamisch dozijn journalisten, cameramannen en editors. Iedere werkdag een nieuwe aflevering met nieuws en achtergronden uit de stad, de buurt en de straat.

De Boer Op

RTV Maastricht gaat deze zomer de stad uit, de boer op. Op zoek naar verhalen op de camping.

Wie is 't in...?

In dit programma gaat RTV Maastricht de wijken in. Op zoek naar persoonlijke verhalen, belevenissen in de buurt en het sentiment van de bewoners.

De ontmoeting

Een programma met bijzondere ontmoetingen. In en rond de stad. Met mensen die een verhaal te vertellen hebben.

Magazine Maastricht

Magazine Maastricht, kortweg Magma, is wat de naam belooft: verhalen uit de 44 buurten van Maastricht. Iedere week reportages, mooie series en vrolijke muzikale intermezzo's. Altijd met een een fijn oog voor onbekende onderstromen. Vaak verrassend, soms ontroerend, altijd interessant.

Eucharistievieringen

RTV Maastricht verzorgt sinds het begin van de corona-crisis de kerkdiensten in Maastricht.

Dossier

In de uitgebreide reportages van 'Dossier' duikt de redactie in een groot en meeslepend onderwerp dat de aandacht heeft in onze stad.

Vitrien

Vitrien is een programma dat geheel door vrijwilligers wordt gemaakt en laat zien wat er onder Maastrichtenaren leeft.

Beestenboel

In Beestenboel komen Maastrichtenaren voorbij die een bijzonder huisdier hebben, een opmerkelijk verhaal te vertellen hebben erover, of een speciale taak vervullen rondom dieren.

Coronakunst

Vierdelige serie waarin filmmaker (en multitalent)  Maya de Weerdt cultuurmakers in Maastricht opzoekt en bevraagt over hoe zij de coronaperiode doorstaan hebben. Heeft het ook wat goeds gebracht?

Het Goede Doel

Het Goede Doel is een maandelijks programma over - de titel doet het al vermoeden - de vele goede doelen die de stad rijk is. In de serie wisselen kleine en grotere initiatieven elkaar af. Mettertijd bieden ze een mooie doorsnee van de liefdadigheid onder de inwoners van Maastricht. Het Goede Doel is een samenwerkingsproject van RTV Maastricht en het Elisabeth Strouven Fonds.

Good Veurein

Je hebt het Good Veurein als je het aardig voor elkaar hebt in je leven.

Cinemastrigt

Cinemastrigt is film, documentaire en animatie door makers uit Maastricht en directe omgeving.

MVV TV

MVV TV: het clubmagazine van de enige Maastrichtse profvoetbalclub, wekelijks te zien bij RTV Maastricht.

Dat kan m'n neefje ook

Dat kan m'n neefje ook is het kunstprogramma van RTV Maastricht, maandelijks op tv, maar met vele aftakkingen op radio en de andere (digitale) platforms van het stadsstation. Het programma biedt een overzicht van de beeldende kunst in Maastricht. Nieuwe makers, nieuwe (digitale) toepassingen, verrassende en wisselende samenwerkingsverbanden. Dat kan m'n neefje ook verslaat, stuurt en verbindt. En is helemaal van deze tijd.

Viva de Meziek

Een muziekspecial, bestaande uit meerdere afleveringen

V'r zien us!

In tijden van 'social distancing' is het belangrijk dat we verbonden blijven met elkaar. Daarom roepen we iedereen op om een boodschap in te sturen en je dierbaren te laten weten dat je aan ze denkt! In V'r zien us! zenden we deze boodschappen uit, op tv en Facebook.

Op Jacht naar een Zetel

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Er zijn ook Maastrichtse kandidaten die een gooi naar een zetel doen. Met welk plan willen zij naar Den Haag en wat vinden ze van bepaalde kwesties? We zoeken het uit in 'Op Jacht naar een Zetel'.

Feestdagen 2020

RTV Maastricht RTV Maastricht sluit een hectisch jaar af met een gevarieerd programma-aanbod tussen kerst en nieuwjaar. Alle programma's zijn te vinden via https://www.rtvmaastricht.nl/tv/feestdagen-2020. Het gaat dan om nieuwe formats, maar ook om oude succesformules, zoals de Heilige Nachtmis, die dit jaar zonder publiek plaatsvindt. Deze is op kerstavond (24 december) live te volgen op de kanalen van RTV Maastricht vanaf 21.30 uur. Om 23.00 uur is de herhaling, net zoals op eerste en tweede kerstdag om 10.00 uur.

Quizut! 2020

Quizut! is de amusante en leerzame zomerquiz van RTV Maastricht.

Verbind door te helpen

Klaar staan voor een ander. Zeker in deze tijd erg belangrijk. Het brengt mensen, ondanks de afstand die we nu in acht moeten nemen, ook dichter bij elkaar.

75 Jaar Bevrijding Maastricht

Herdenken, vieren en doorgeven. Daar gaat het vooral om wanneer Limburg de komende weken stil staat bij 75 jaar bevrijding. Vandaar ook dat RTV Maastricht een aantal van de festiviteiten uitgebreid in beeld gaat brengen.

Week van de Veiligheid 2020

In de Week van de Veiligheid 2020 organiseerde RTV Maastricht in samenwerking met Gemeente Maastricht drie talkshows over veiligheid. Deze werden live gestreamed op de Facebookpagina's van RTV Maastricht en Gemeente Maastricht op 6, 7 en 8 oktober tussen 19:00-19:45.

Vandaag kook ik voor jou

In Vandaag Kook Ik Voor Jou gaat presentatrice Caroline Hermans-Jacobs op bezoek bij kinderen die iemand in het zonnetje willen zetten.

Station Maastricht

Muziek, het laatste nieuws over de stad en bijzondere gasten. Iedere werkdag tussen twee en vier uur praat de nieuwsredactie u helemaal bij.

Carnaval

Alle programma's rondom carnaval.

De feestdagen bij RTV Maastricht

Het kleurrijk tableau aan feestdagenprogramma's bij RTV Maastricht.

Reuzenstoet

Piet!

Quizut! 2019

Europa!

In de serie Europa! doet RTV Maastricht verslag van de verschillende initiatieven (zoals debatten en discussies) in de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei. Een programma in samenwerking met Maastricht, Working On Europe en het Centre Céramique/Europa Direct.

Provinciale Statenverkiezingen

De Provinciale Statenverkiezingen zijn het onderwerp van een tweedelig tv-programma over de regionale verkiezingen van 20 maart.

Gezond!

Lopende Zaken

In Lopende Zaken doet RTV Maastricht verslag van de verwikkelingen in en rondom de raadzaal.

De weeg op

Breaking Maas

Studenten van de Universiteit in Maastricht doen tweewekelijks verslag van de activiteiten in de stad, georganiseerd door en voor studenten. Vanwege de internationale oriëntering van de universiteit is de voertaal van Breaking Maas Engels.

Het Elisabeth Strouven Fonds

Wie colofons, affiches en dankzeggingen uitvoerig bestudeert komt de naam zeer regelmatig tegen: het Elisabeth Strouven Fonds. Maar wat doet dit fonds precies?

Mediawijs

Heiligdomsvaart

Kint geer eur eige stad? (2018)

Dans!

In de week van De Nederlandse Dansdagen in Maastricht ziet u iedere werkdag een aflevering van Dans!, een vijfdelige serie over streetdance.

De debatten

De debatten is een zevendelige, thematisch gerangschikte serie rondom de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, georganiseerd door Centrummanagement Maastricht en bewerkt voor web en tv door RTV Maastricht.

Ridderronde

Bianca in de Buurt

De derde serie in de reeks BIANCA IN DE BUURT verkent - net als de vorige twee - de diversiteit van de Maastrichtse samenleving.

Bij e benkske langs de Maos

Bij e benkse aon de Maos is een vierdelige serie portretten over nieuwe gezichten en partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Tihange

Tihange, De Serie is een tiendelige reeks over feiten en fabels rondom de oude kerncentrale van Tihange, een kleine zeventig kilometer van Maastricht verwijderd. De reeks wordt afgerond met een radio-, tv- en web-uitzending op zondag 25 juni, als RTV Maastricht vanaf 13.00 uur live verslag doet van de menselijke protestketting die loopt van Aken via Maastricht naar Tihange.

Weekend Lui

Weekend Lui is een programma met daarin aandacht voor activiteiten die in het voorgaande weekend hebben plaatsgevonden. Dit kan variëren van een braderie in Daalhof tot een optocht in De Heeg of een internationaal festival op het Vrijthof.

MosaLira TV

In MosaLira TV is te zien wat er zich dagelijks afspeelt in het leerlandschap van onderwijsstichting MosaLira in Maastricht.

Kerst en eindejaar 2018

Kerst en eindejaar 2017

Overzicht van alle programma's tijdens de feestdagen.

Kerst en eindejaar 2016

RTV Maastricht start de feestdagenprogrammering met een live-uitzending van de Nachtmis, op zondag 25 december vanaf 00.00 uur (en herhalingen om 08.00 en 10.00 uur).

Team Handhaven, gemeente Maastricht

Vastelaovend Vreuger

Een 4-delige serie waarbij we gebruik maken van oude filmpjes, die gemaakt zijn door diverse Maastrichtenaren. Beelden van vastelaovend in vroegere jaren dus. Van commentaar voorzien door oud-stadsprins Willy Fey.

Diech kins miech...

Diech kins miech... is een programma waarin oude Maastrichtse carnavalsliedjes worden gezongen door artiesten van nu. Meezingen is niet verplicht, maar gaat vanzelf... ook in de huiskamer!

Opwerme veur vastelaovend 2019

Op weeg nao 't Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018

In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018, op zondag 29 oktober in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Op weeg nao 't Mestreechs vastelaovendsleedsje 2017

In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2017, op zondag 6 november in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Vastelaovendsleedsje 2016

Hool de maskes oet de kas, begin de pekskes mer te strieke, want d’n aonloup nao de Vastelaovend geit beginne. Vaan zaoterdag 30 oktober tot zaoterdag 7 november zeet en huurt geer ederen daag ein vaan de 7 finaliste vaan de oetverkezing vaan ‘t Vastelaovendsleedsje 2016. Ederen daag op Mestreech-FM en vaanaof 7 oor 's aovends op TV-Mestreech en op dees website.

K.i.M.

Uw oog en oor voor Kunst In Maastricht.

Kopstukken

Het programma waarin we mensen portretteren die een speciale band hebben met Maastricht.

De Agenda

Elke week een selectie van evenementen, exposities, films of theatervoorstellingen die de komende dagen te bezoeken zijn.