Nieuws en Actualiteiten

Het dagelijkse nieuws- en actualiteitenmagazine van RTV Maastricht, verzorgd door een dynamisch dozijn journalisten, cameramannen en editors. Iedere werkdag een nieuwe aflevering met nieuws en achtergronden uit de stad, de buurt en de straat.

Het Beleg

Het Beleg is de dagelijkse, actuele verhalentrommel van RTV Maastricht: interviews, achtergronden en muziek. Op dinsdag en vrijdag vanaf 11.00 uur tegelijkertijd op radio, tv en via de webstream. De aflevering van dinsdag wordt op vrijdag om 22.00 uur herhaald op tv.

Vitrien

Vitrien is een programma dat geheel door vrijwilligers wordt gemaakt en laat zien wat er onder Maastrichtenaren leeft.

Quiz - Kint geer eur eige stad? 2018

Magazine Maastricht

Magazine Maastricht, kortweg Magma, is wat de naam belooft: verhalen uit de 44 buurten van Maastricht. Iedere week reportages, mooie series en vrolijke muzikale intermezzo's. Altijd met een een fijn oog voor onbekende onderstromen. Vaak verrassend, soms ontroerend, altijd interessant.

De ontmoeting

Een programma met bijzondere ontmoetingen. In en rond de stad. Met mensen die een verhaal te vertellen hebben.

Het Goede Doel

Het Goede Doel is een maandelijks programma over - de titel doet het al vermoeden - de vele goede doelen die de stad rijk is. In de serie wisselen kleine en grotere initiatieven elkaar af. Mettertijd bieden ze een mooie doorsnee van de liefdadigheid onder de inwoners van Maastricht. Het Goede Doel is een samenwerkingsproject van RTV Maastricht en het Elisabeth Strouven Fonds.

Breaking Maas

Studenten van de Universiteit in Maastricht doen tweewekelijks verslag van de activiteiten in de stad, georganiseerd door en voor studenten. Vanwege de internationale oriëntering van de universiteit is de voertaal van Breaking Maas Engels.

Dat kan m'n neefje ook

Dat kan m'n neefje ook is het kunstprogramma van RTV Maastricht, maandelijks op tv, maar met vele aftakkingen op radio en de andere (digitale) platforms van het stadsstation. Het programma biedt een overzicht van de beeldende kunst in Maastricht. Nieuwe makers, nieuwe (digitale) toepassingen, verrassende en wisselende samenwerkingsverbanden. Dat kan m'n neefje ook verslaat, stuurt en verbindt. En is helemaal van deze tijd.

Het Elisabeth Strouven Fonds

Wie colofons, affiches en dankzeggingen uitvoerig bestudeert komt de naam zeer regelmatig tegen: het Elisabeth Strouven Fonds. Maar wat doet dit fonds precies?

Good Veurein

Je hebt het Good Veurein als je het aardig voor elkaar hebt in je leven.

MVV TV

MVV TV: het clubmagazine van de enige Maastrichtse profvoetbalclub, wekelijks te zien bij RTV Maastricht.

Mediawijs

Vandaag kook ik voor jou

In Vandaag Kook Ik Voor Jou gaat presentatrice Caroline Hermans-Jacobs op bezoek bij kinderen die iemand in het zonnetje willen zetten. De redenen hiervoor zijn divers, maar het bedankje heeft altijd dezelfde vorm: de kinderen en Caroline nodigen de gast(en) uit voor een maaltijd die zij samen hebben bereid.

Opwerme veur vastelaovend 2019

Heiligdomsvaart

Cinemastrigt

Cinemastrigt is film, documentaire en animatie door makers uit Maastricht en directe omgeving.

Dans!

In de week van De Nederlandse Dansdagen in Maastricht ziet u iedere werkdag een aflevering van Dans!, een vijfdelige serie over streetdance.

De debatten

De debatten is een zevendelige, thematisch gerangschikte serie rondom de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, georganiseerd door Centrummanagement Maastricht en bewerkt voor web en tv door RTV Maastricht.

Lopende Zaken

In Lopende Zaken doet RTV Maastricht verslag van de verwikkelingen in en rondom de raadzaal.

Piet!

Bij e benkske langs de Maos

Bij e benkse aon de Maos is een vierdelige serie portretten over nieuwe gezichten en partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Tihange

Tihange, De Serie is een tiendelige reeks over feiten en fabels rondom de oude kerncentrale van Tihange, een kleine zeventig kilometer van Maastricht verwijderd. De reeks wordt afgerond met een radio-, tv- en web-uitzending op zondag 25 juni, als RTV Maastricht vanaf 13.00 uur live verslag doet van de menselijke protestketting die loopt van Aken via Maastricht naar Tihange.

Bianca in de Buurt

De derde serie in de reeks BIANCA IN DE BUURT verkent - net als de vorige twee - de diversiteit van de Maastrichtse samenleving.

Weekend Lui

Weekend Lui is een programma met daarin aandacht voor activiteiten die in het voorgaande weekend hebben plaatsgevonden. Dit kan variëren van een braderie in Daalhof tot een optocht in De Heeg of een internationaal festival op het Vrijthof.

MosaLira TV

In MosaLira TV is te zien wat er zich dagelijks afspeelt in het leerlandschap van onderwijsstichting MosaLira in Maastricht.

Ridderronde

Kerst en eindejaar 2017

Overzicht van alle programma's tijdens de feestdagen.

Kerst en eindejaar 2016

RTV Maastricht start de feestdagenprogrammering met een live-uitzending van de Nachtmis, op zondag 25 december vanaf 00.00 uur (en herhalingen om 08.00 en 10.00 uur).

Carnaval

Alle programma's rondom carnaval. De uitzendingen worden tijdens de Carnavalsdagen meerdere malen herhaald.

Team Handhaven, gemeente Maastricht

Vastelaovend Vreuger

Een 4-delige serie waarbij we gebruik maken van oude filmpjes, die gemaakt zijn door diverse Maastrichtenaren. Beelden van vastelaovend in vroegere jaren dus. Van commentaar voorzien door oud-stadsprins Willy Fey.

Diech kins miech...

Diech kins miech... is een programma waarin oude Maastrichtse carnavalsliedjes worden gezongen door artiesten van nu. Meezingen is niet verplicht, maar gaat vanzelf... ook in de huiskamer!

Op weeg nao 't Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018

In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2018, op zondag 29 oktober in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Op weeg nao 't Mestreechs vastelaovendsleedsje 2017

In aanloop naar de uitverkiezing van het Mestreechs Vastelaovendsleedsje 2017, op zondag 6 november in de Muziekgieterij, stelt RTV Maastrichtse alle liedjes aan het 'vollek vaan Mestreech' voor. Zij bepalen immers welk liedje die zondag gekozen wordt.

Vastelaovendsleedsje 2016

Hool de maskes oet de kas, begin de pekskes mer te strieke, want d’n aonloup nao de Vastelaovend geit beginne. Vaan zaoterdag 30 oktober tot zaoterdag 7 november zeet en huurt geer ederen daag ein vaan de 7 finaliste vaan de oetverkezing vaan ‘t Vastelaovendsleedsje 2016. Ederen daag op Mestreech-FM en vaanaof 7 oor 's aovends op TV-Mestreech en op dees website.

Maastricht Awards 2016

On Tour met Jérôme Gelissen

Doe- en beleefdag MUMC+

Lintjesregen

Wekelijks gesprek met het College van B&W

Het wekelijks gesprek met een lid van het College van B&W over zaken die in de stad leven en haar bewegen.

Raadpraat in de straat

Wat speelt er allemaal in de Gemeenteraad deze maand? Wat vindt u ervan? En hoe kijken uw vertegenwoordigers in de Gemeenteraad ernaar?

Quiz - Kint geer eur eige stad?

Kint geer eur eige stad? Dat is de naam van de TV quiz die RTV Maastricht in mei en juni 2016 op de buis brengt. Een leuke en leerzame quiz waarin de historie van onze stad centraal staat.

Kerst en eindejaar 2018

Made in Maastricht

De Maastricht Awards zijn dé jaarlijkse ondernemersprijzen van en voor ondernemend Maastricht. In vijf afleveringen worden de genomineerden voor de Maastricht Award 2015 voorgesteld.

Verhalen onder de kerstboom

Bij het naderen van de feestdagen tegen het einde van het jaar veranderd menige inrichting van de woonkamer. Meestal ook door het plaatsen en versieren van een kerstboom. Caroline Hermans ging in deze periode op bezoek bij mensen om met hen de betekenis van Kerst en de feestdagen te bespreken onder het opzetten en optuigen van de kerstboom.

Lichting Zuid

In Lichting Zuid worden in acht afleveringen acht leerlingen uit Zuid Limburg die in groep 8 zitten, gevolgd op hun weg naar de toekomst in de ‘FutureXpress’. Zij doen dat aan de hand van een zelfgeschreven brief aan hun eigen toekomst aan iemand die het beroep uitoefent dat zij later zelf willen uit oefenen.

Mieljaar

De Tentoonstelling Mieljaar! geeft een beeld van de ontwikkeling van de stad Maastricht.

Mens(en)werk

K.i.M.

Uw oog en oor voor Kunst In Maastricht.

Kopstukken

Het programma waarin we mensen portretteren die een speciale band hebben met Maastricht.

De Agenda

Elke week een selectie van evenementen, exposities, films of theatervoorstellingen die de komende dagen te bezoeken zijn.