Grote brand binnenstad

Gepubliceerd: 11-11-2017 20:40
Laatste update: 12-11-2017 10:57

In een woning boven de kebabzaak op Platielstraat 12 op de hoek van de Leliestraat in Maastricht heeft zaterdagavond een flinke brand gewoed.

Rond 20.30 werd de brandweer gealarmeerd en zijn zij met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen. De hulpdiensten hebben de directe omgeving afgezet. Op het Vrijthof, een straat verder, waren op dat moment duizenden carnavalsvierders de 11de vaan de 11de aan het vieren. Café's in de omgeving werden ontruimd. Ondanks de grote drukte wist de politie de binnenstad snel te evacueren, zodat de brandweer zijn werk kon doen. 

Een woordvoerder van de brandweer wist om 22.30 aan RTV Maastricht te melden dat de brand onder controle was. De brand had gewoed in de tweede en derde etage van het pand, de zolderverdieping is daarbij ingestort. Korpsen uit Beek, Heerlen en Kerkrade waren eveneens ter plaatse. De binnenstad, met name het gebied Heggenstraat, Platielstraat, Amorsplein en Leliestraat, zal de gehele nacht afgesloten blijven. 

Over de oorzaak van de brand was zaterdagavond nog niets bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel hebben omliggende panden waterschade opgelopen.