Damesdispuut helpt basisschool

Gepubliceerd: 7-11-2017 15:45
Laatste update: 7-11-2017 16:26

Vrijwilligerswerk als onderdeel van de Aspirant-tijd, de periode waarin nieuwe leden zich moeten bewijzen om bij het dispuut te horen.

Dit deden vandaag zes aankomende leden van het Damesdispuut Femmes-Tastiques. Zij organiseerden een knutselmiddag bij een onderbouwklasje van OBS Binnenstad in Wyck. Er werd uitgepakt met bladeren, eikels, takken, kortom: alles wat de stadsnatuur deze herfst te bieden heeft.

Ieder dispuut bepaalt zelf de invulling van deze proeftijd, en dat is lang niet altijd vrijwilligerswerk. Femmes-Tastiques laat weten het studentenverenigingsleven en de disputen, die de laatste tijd negatief in het nieuws kwamen, met deze maatschappelijke betrokkenheid juist in een positiever daglicht te willen zetten. Bovendien is het belangrijk voor Aspirant-leden om hun goede eigenschappen tot uiting te laten komen, om te laten zien dat ze hun lidmaatschap waardig zijn.

Femmes-Tastiques zet zich al sinds 1995 in voor de buurt en goede doelen, zoals Amnesty International, MARA Maastricht en Rodekruis Studentendesk.