Docent Toneelacademie geschorst

Gepubliceerd: 2-11-2017 20:27
Laatste update: 2-11-2017 20:38

Een docent van de Toneelacademie Maastricht is geschorst vanwege mogelijk ongewenst gedrag jegens een studente, meldt de NOS.

Vooralsnog is er geen formele klacht ingediend, maar de toneelacademie heeft op haar website gemeldt dat er een onderzoek gestart is. Meerdere medewerkers en (oud)-studenten hebben signalen afgegeven over het gedrag van de bewuste docent. NOS op 3 heeft 29 acteurs en actrices die hun opleiding aan de academie hebben gevolgd en ook studenten die nu nog op de Toneelacademie zitten gesproken, en zij vertellen allen anoniem hun verhaal. Zo zou een studente bij een groepsles ongepast zijn benaderd. 

Gedurende meerdere lessen van de bewuste docent was er volgens de (oud)-studenten  jarenlang sprake van ongewenste betasting. "We moesten altijd oefeningen doen. Zoals op iemand springen en je dan via zijn of haar lichaam naar beneden laten glijden", vertelt een actrice die in 2011 afstudeerde. "Dat ging die docent dan bij mij voordoen. Hij sprong op mij en belandde met zijn geslachtsdeel in mijn gezicht." Zo valt te lezen op de website van de NOS.

De Toneelacademie heeft studenten en medewerkers in een intern bericht gevraagd om ongepast gedrag te melden.