'Schoenmaeckers was niet uitgesloten'

Gepubliceerd: 18-10-2017 10:26
Laatste update: 18-10-2017 11:48

Maurice Schoenmaeckers was vooraf niet uitgesloten bij de aanbesteding voor de organisatie van Magisch Maastricht. Dat bevestigt de gemeente op vragen van RTV Maastricht. Daardoor was er, in tegenstelling tot wat diverse media eerder meldden, geen 'gesjoemel' rondom de organisatie van het winterevenement.

Schoenmaeckers was zijdelings betrokken bij de gewonnen aanbesteding van de Stichting Winterevents, terwijl hij volgens berichten in de media niet had mogen inschrijven omdat hij bij de eerdere organisatie van Winterland de gemeente met een schuld had achtergelaten. De verliezende partijen uit de aanbesteding spanden daarop een kort gedingaan. Uiteindelijk besliste de rechter dat de vergunning niet ingetrokken kon worden omdat die op basis van een Europese aanbesteding maar tot zes maanden na dato aangevochten kon worden. Die termijn was eind 2016 al verstreken,
De Group Winterland BVBA, waar onder andere Maurice Schoenmaeckers bestuurder van is of was ten tijde van de inschrijving, had overigens in eerste instantie wel ingeschreven bij de aanbesteding van Magisch Maastricht. Maar die inschrijving is door de gemeente als ongeldig terzijde gelegd omdat de inhoud van die inschrijving niet in overeenstemming was met de eisen die gesteld waren. 'De persoon Maurice Schoenmaeckers of een onderneming waar hij bestuurder van was, is door de gemeente bij de aanbesteding van Magisch Maastricht niet uitgesloten' zo luidt de officiele verklaring van de gemeente. 
Schoenmaeckers zelf bevestigt het verhaal: 'Ik heb dit steeds geroepen, maar blijkbaar heeft niemand het opgepikt'.