Politie vraagt hulp inzake vermiste Belg

Gepubliceerd: 6-10-2017 12:19
Laatste update: 6-10-2017 13:34

De Belgische Federale Politie stuurt een extra opsporingsbericht uit aangaande de moord op Ronald Vandereycken uit Genk.

Ronald Vandereycken werd op zaterdag 3 juni  voor de laatste keer gezien in het van centrum van Genk. Zijn auto, een lichtgrijze Peugeot 207, werd op zondag 4 juni in verdachte omstandigheden nog gezien in Gellik en Lanaken. Op 27 juli werd de wagen uit het Albertkanaal gehaald. De vermiste Vandereycken werd niet aangetroffen.
In het kader van gerechtelijk onderzoek werd eind juni de 53-jarige Marc C. uit Bilzen opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van Vandereycken. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Vandereycken niet meer inleven is en dat zijn lichaam in Nederland werd gedumpt of zou zijn begraven.
De politie roept mensen in Belgisch en Nederlands Limburg, meer bepaald in de omgeving van Maastricht op zich te melden indien ze informatie hebben over verdachte Marc C, of wanneer ze de lichtgrijze Peugeot in de maand juni gezien hebben in de ruime omgeving van het kanaal in Maastricht. Ook indien u andere informatie hebt aangaande deze zaak, neem dan contact op met de politie.