Bisschop na aftreden naar Maastricht

Gepubliceerd: 6-10-2017 10:40
Laatste update: 6-10-2017 12:03

Vanochtend maakte Bisschop Wiertz tijdens een persconferentie zijn aftreden bekend. Op 2 december wordt hij 75 jaar en zal hij officieel afstand doen van zijn ambt.

De Bisschop van Bisdom Roermond, waar bestuurlijk gezien ook de Maastrichtse kerken onder vallen, wordt op 2 december 75 jaar en zal dan officieel afstand doen van zijn ambt. Wiertz volgde in 1993 bisschop Gijsen op en is daarmee Nederlands langstzittende Bisschop. Tijdens de persconferentie stond hij stil bij het misbruikschandaal in de kerk. "Een zeer problematische en moeilijke situatie, het volle besef van wat die slachtoffers is overkomen. Het is niet uit te wissen en het gaat niet over. Er moet aandacht voor blijven en er moet worden meegeleefd met de slachtoffers", aldus de Bisschop. 

De Bisschop roep de gelovigen op vertrouwen te blijven houden in Christus, die naar zijn mening dezelfde is, gisteren, vandaag en morgen.

Na zijn aftreden zal hij gaan wonen in een appartement bij Zusters Onder de Bogen. Maar of de Maastrichtse gelovigen hem dan veel zullen zien, is maar de vraag. Hij verheugt zich namelijk op een leven in de anonimiteit.

 

Foto: 1Limburg