Aanhouding na spectaculaire achtervolging

Gepubliceerd: 27-9-2017 11:25
Laatste update: 27-9-2017 12:26

Dinsdagavond kort voor middernacht zag de politie een auto met daarin twee inzittenden met te hoge snelheid over de Noorderbrug rijden. Toen dit voertuig voor het rode licht moest stoppen, lukte het om de bestuurder aan te spreken en te sommeren om aan de kant te gaan voor een controle. Hier gaf deze geen gevolg aan en probeerde er, weer met zeer hoge snelheid, tussenuit te gaan.

Er ontstond een achtervolging over de Prins Bisschopsingel en de Hertogsingel, waarbij de vluchtende automobilist tot twee maal toe de naast hem rijdende politieauto ramde en van de weg probeerde te drukken. Omdat de politie de vluchtauto op de Hertogsingel vanachteren aantikte om een einde te maken aan de achtervolging, slipte deze, reed tegen een boom en kwam op een zijkant te liggen. Op dat moment verlieten beide inzittenden de auto en probeerden tevergeefs te vluchten. Maar ze konden alsnog worden aangehouden.
De bestuurder van de vluchtauto, een 24-jarige inwoner van Heerlen, bleek geen rijbewijs te hebben en had gedronken (1,5 promille) Ook werd bij hem een kleine hoeveelheid amfetamine aangetroffen. Daarnaast had nog een boete openstaan van 1500 euro of 12 dagen vervangende hechtenis.
De bijrijder, een 26-jarige man uit Geleen, werd door de politie gezocht voor diefstal.