Nieuwe verdachten

Gepubliceerd: 1-8-2017 14:42
Laatste update: 1-8-2017 15:47

De politie zoekt een vrouw in verband met de grottenbrand, kreeg een verdachte uitgeleverd van België in de zaak-Ansems en hield een verdachte voor de tweede keer aan in de zaak van de moord in de ANWB-flat.

De politie is op zoek naar een vrouw, vermoedelijk afkomstig uit Kanne, die misschien meer weet over de grottenbrand van afgelopen week. De vrouw meldde zich bij de brandweer, kort nadat het vuur uitbrak, maar liet verder geen gegevens achter. De politie vraagt de vrouw zich te melden.

In een ander strafrechtelijk onderzoek, dat naar de moord op Rini Ansems, is gisteren de verdachte, een 38-jarige vrouw, door België aan Nederland uitgeleverd. Slachtoffer Ansems werd eind januari met een mes gedood in haar garage te Wolder. Het op de plaats delict achtergebleven lemmet vormde een belangrijk spoor in het onderzoek naar de verdachte, volgens Belgische media een drugsverslaafde dertiger met zes kinderen.

En in het onderzoek in de zaak van Jack Koker, vermoord begin juni in de ANWB-flat, is een eerder aangehouden man voor de tweede keer vastgezet, nadat nieuwe informatie bekend werd. In deze zaak zijn nu in totaal zes mensen gearresteerd, twee zitten er nog achter de tralies.