Antiek- en brocantemarkt wil langer open blijven

Gepubliceerd: 25-7-2017 09:42
Laatste update: 25-7-2017 11:35

De standhouders van de zaterdagmarkt hebben aan het stadsbestuur gevraagd of ze een uur langer open kunnen blijven. Daarnaast hebben ze nog een aantal andere voorstellen gedaan om de kwaliteit van de markt te verbeteren.

Tijdens een vergadering 30 juni jl. werd de toekomst van de markt besproken. Daar kregen ze te horen dat ze definitief op de markt kunnen blijven. Voor de marktkooplieden een grote opluchting. Voorheen was de markt altijd in Wyck, maar de nieuwe fietskelder bij het NS-station neemt veel ruimte in beslag, waardoor er weinig plaats overblijft. De volgende stap is de kwaliteit verbeteren.

De vaste standhouders met kwalititeitsspullen zouden voorrang moeten krijgen op aanbieders van nieuwe spullen. Het liefst willen de marktkooplieden dat de verkoop van nieuwe spullen verboden wordt, zodat het geen braderie wordt. Daarnaast willen ze een vaste plek om te staan ten tijde van evenementen op de markt, en ondersteuning van de gemeente bij het promoten van de markt. Na de vakantie komt er meer duidelijkheid over de definitieve toezeggingen.