Provincie betaalt niet mee om Tom te laten fietsen

Gepubliceerd: 13-7-2017 10:25
Laatste update: 13-7-2017 11:27

De provincie gaat niet meebetalen om Tom Dumoulin van start te laten gaan bij de Ridderronde op 2 augustus. Dat zei deputé Ger Koopmans in het programma Tour de Limbourg van L1.

De organisatie van de Maastrichtse wielerkoers moet 32.000 euro betalen om de Giro-winnaar de laten starten.
"Het is simpel. Tom Dumoulin is een hele, hele grote renner. En hij is een Maastrichtenaar. Dan kan het niet anders zijn dat de organisatie van de Ridderronde samen met een aantal mensen in die stad ervoor zorgt dat de portemonnee getrokken wordt voor wat Tom waard is. En het is niet een klein beetje, maar dat is gewoon wat Dumoulin waard is", zegt Koopmans.
Tom Dumoulin is overigens voor de provincie wel een mooie troef om een Tour-etappe naar Limburg te maken. In 2019 start de Tour de France in Brussel. Dan is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx begon met zijn grote wedstrijden. Om hem te eren is de Grand départ dan in Brussel. De eerste etappe 50 jaar geleden was van Brussel naar Maastricht. “Dat moet nog een keer kunnen. Al hoeft Maastricht niet per sé de finishplaats te worden, hoor. Alles wat Tourbaas Prudhomme wil, zijn we bereid te doen” aldus Koopmans in hetzelfde programma.