Spektakel bij ingebruikname nieuwe Noorderbrug

Gepubliceerd: 13-7-2017 09:56
Laatste update: 13-7-2017 11:01

Op de plek waar normaal dagelijks meer dan 50.000 auto's rijden vindt op zondagavond 20 augustus een uniek spektakel plaats. De straattheateracts van Theater Titanick en Les Plasticiens Volants werken eenmalig samen en verzorgen een unieke en gratis toegankelijke parade op een bijzondere plek: bovenop de Noorderbrug. Bouwer Strukton, projectorganisatie Noorderbrug en de organisatie van festival Cultura Nova slaan de handen ineen om deze bijzondere buitenvoorstelling mogelijk te maken.

De Noorderbrug krijgt een nieuwe aanlanding aan de westzijde van de Maas. Hierdoor verbetert de doorstroming van het verkeer en ontstaat aan de noordkant van de stad een nieuw park. Om de nieuwe aanlanding op de bestaande brug aan te sluiten gaat de brug van 7 tot en met 21 augustus dicht voor al het verkeer. Dat is vervelend voor weggebruikers, maar het biedt wel de eenmalige mogelijkheid om voor bewoners en bezoekers iets speciaals te organiseren. Dat doen de organisatoren op zondagavond 20 augustus. Dat is de dag voordat de 'nieuwe Noorderbrug' in gebruik wordt genomen. Zo wordt symbolisch afscheid genomen van de ‘oude’ brug en wordt de ‘nieuwe’ brug verwelkomd.
De brug gaat open voor publiek om 19.30 uur. Tot 21.00 uur vindt op de brug een voorprogramma plaats. De hoofdparade met Theater Titanick en Les Plasticiens Volants start om 21.00 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het publiek kan de Noorderbrug betreden via de oude afrit naar de Bosscherweg/Boschstraat. Vanaf hier kan iedereen de brug oplopen. De parade en alle andere onderdelen vinden plaats bovenop het ‘oude’ deel van de Noorderbrug. Het spektakel is voor iedereen geschikt en toegankelijk.