Live-verslag Roda-MVV op groot scherm afgelast

Gepubliceerd: 26-5-2017 13:30
Laatste update: 26-5-2017 16:38

De ontknoping tussen Roda JC en MVV in Kerkrade van zondag, wordt niet op een groot scherm vertoond in de Geusselt. Aanvankelijk zouden in totaal 5.000 fans in het eigen stadion via een live-verbinding de eventuele promotiewedstrijd kunnen volgen. Maar door de rellen gisteren tijdens de rust van de heenwedstrijd gaat door dit idee een streep.

Dit is in overleg met de lokale driehoek besloten, zo laat MVV op haar website weten. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC klommen enkele mannen tijdens de rust vanuit het MVV-vak het veld en bekogelden Roda-supporters. Algemeen Directeur Paul Penders: “Het is zeer spijtig, maar we kunnen de veiligheid van onze supporters rondom dit evenement niet garanderen. We rekenen erop dat al onze supporters de club a.s. zondag op een positieve wijze aanmoedigen en hopen dat we ’s avonds de Markt op kunnen voor een feest waar iedereen al zeventien jaar op zit te wachten.”

MVV heeft tevens aangegeven de daders hard aan te pakken. Allen krijgen sowieso een stadionverbod van vijf jaar en een boete van 10.000 euro. Tevens verleent MVV alle medewerking om strafrechterlijke vervolging mogelijk te maken.