Wendy Wasbauer nieuwe ontwerper medailles Tempeleers

Gepubliceerd: 22-5-2017 11:01
Laatste update: 22-5-2017 12:04

Portretschilder Wendy Wasbauer wordt de nieuwe ontwerper van de medailles van De Tempeleers. Zij volgt hiermee Jos Krebbeks op die dit jaar vlak na carnaval overleed.

Wendy Wasbauer is vereerd met haar nieuwe opdracht: “Het is spannend en uitdagend tegelijk. Ik heb natuurlijk veel hele goede ontwerpers voor mij gehad”. Medaille-schatbewaarder Frits Jongen is verheugd dat Wasbauer ‘ja’ op de vraag van De Tempeleers zei: “Na het overlijden van Krebbeks, die ruim 11 jaar de medailles voor ons heeft ontworpen, moesten we op zoek naar een nieuwe ontwerper. De naam van Wendy viel eigenlijk meteen, ze was onze gedroomde ontwerper. Wij denken dat zij met haar stijl de afbeeldingen voor deze belangrijke onderscheidingen die de Stadsprins uitreikt perfect weet te ontwerpen”, aldus Jongen.
Wendy Wasbauer (1976) was van jongs af aan al bezig met het tekenen en schilderen van gezichten. Na haar middelbareschooltijd heeft ze regelmatig les gehad van verschillende gerenommeerde (portret)schilders die haar de techniek leerde en fijne kneepjes van het vak lieten zien. Gedurende deze lessen heeft ze haar eigen stijl weten te ontwikkelen. Na wat omzwervingen besloot ze in 2006 om haar passie volledig te volgen en vestigde zich als professioneel portretschilder in haar geboortestad Maastricht.