MVV start play-offs tegen sterk Cambuur

Gepubliceerd: 18-5-2017 10:26
Laatste update: 18-5-2017 11:41

Makkelijk wordt het niet, maar MVV zal er alles aan gaan doen om via een tweeluik met SC Cambuur de finale van de play-offs om promotie te halen. Vanavond starten de Sterrendragers, na een behoorlijk regulier seizoen, met een thuiswedstrijd, waarna in Leeuwarden zondag de return volgt. Favoriet in deze halve finale zijn de Friezen, die indruk maakten met hun recente resultaten.

MVV en Cambuur beleven ten opzichte van elkaar een heel ander seizoen. MVV maakte in de eerste seizoenshelft indruk, waarin het zege na zege boekte en zelfs even koploper was. Cambuur daarentegen stond in het eerste competitiedeel in de middenmoot en klom pas in het slot van de competitie naar boven, daar waar MVV flink zakte. MVV won in de reguliere competitie met 2-1 van Cambuur. In Leeuwarden waren de Friezen in februari met 4-0 echter te sterk. En vooral dat resultaat zorgt ervoor dat de Cambuur-fans verwachten dat MVV slechts een kleine horde is in deze play-offs. De Maastrichtenaren treffen bij het overleven van deze ronde waarschijnlijk in de finale aartsrivaal Roda JC. Vandaar dat alles en iedereen binnen MVV er alles aan gelegen is die finale te bereiken.

MVV mist vanavond de lang geblesseerde Florian Loshaj en Shermar Martina. Ook Nick Kuipers is afwezig. Hij zit een schorsing uit die hij opliep in het laatste competitieduel na een rode kaart. Ander MVV-nieuws: Ron Elsen heeft in de verkiezing van 'trainer van het jaar' verloren van VVV-coach Maurice Steijn. Beiden waren genomineerd voor deze prijs. Wel was er goed nieuws voor MVV-verdediger Steven Pereira, want hij verlengde zijn aflopende contract met één jaar.

Vermoedelijke opstelling MVV tegen Cambuur: Geens, Ciranni, Pereira, Shermaine Martina, Labylle, Ippel, Nys, Schroijen, Nwakali, Pedro en N'Koyi.