Drie Maastrichtse ondernemingen genomineerd voor Brightlands prijs

Gepubliceerd: 10-5-2017 09:29
Laatste update: 10-5-2017 11:12

Voor de tweejaarlijkse Brightlands Innoavward, die in 2013 in het leven werd geroepen, zijn er nog nooit zoveel inzendingen geweest als dit jaar. Bij de genomineerden zitten 3 Maastrichtse bedrijven.

Voor de prijs hebben zich dit jaar 84 Limburgse bedrijven gemeld. 66 Inzendingen daarvan waren van het kleinbedrijf. Volgens gedeputeerde Twan Beurskens is dit goed nieuws. Innovatie en samenwerking blijkt immers ook voor de kleinere bedrijven de succesformule voor vooruitgang op lange termijn. De 3 genomineerde Maastrichtse bedrijven zijn: Eurofibers, een bedrijf voor beschermende kleding voor hulpverleners, Venctioneer, een onderneming die kennis bundelt van besturing van machines en PT Theragnostic dat een systeem ontwikkelt voor radiotherapie bij longkanker.
Alle genomineerde bedrijven worden in september en oktober door de selectiecommissie bezocht. De drie winnaars die daarna gekozen worden ontvangen elk 30.000 euro . De prijsuitreiking vindt plaats op 8 december op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.