RTV Maastricht

MVV na gelijkspel door naar tweede ronde play-offs

MVV heeft met 1-1 gelijkgespeeld was tegen RKC Waalwijk. Dat was voldoende voor het bereiken van de tweede ronde van de play-offs.

MVV begon dramatisch aan het duel. Benson scoorde namens de Waalwijkers de 0-1. MVV had vervolgens een penalty nodig om gelijk te komen. Patrick N'Koyi, die tegen Volendam nog van elf meter miste, was nu wel scherp: 1-1. In de laatste minuut van die eerste helft vergreep Nick Kuipers zich. De aanvoerder frustreerde zich aan het irritante gedrag van zijn directe tegenstander en deelde een tik uit, die gezien werd door de arbiter, met een rode kaart als gevolg. Met een man minder speelde MVV na rust niets meer klaar. De 1-1 eindstand werd vervolgens omarmd als een overwinning, want door gunstige uitslagen elders, mag MVV nu de eerste ronde van de play-offs overslaan. Op donderdag 18 mei ontmoet MVV in de halve finale van de play-offs het sterke Cambuur in de Geusselt. Drie dagen later volgt de return in Leeuwarden.