Allerlei scenario's nog mogelijk voor MVV op slotdag

Gepubliceerd: 5-5-2017 09:34
Laatste update: 5-5-2017 10:46

Vanavond speelt MVV alweer haar laatste competitieduel van dit seizoen. De ploeg van Ron Elsen is al een tijdje zeker van de play-offs, maar welke weg naar een eventuele promotie MVV gaat afleggen, wordt vanavond pas duidelijk tegen RKC Waalwijk.

Wint MVV namelijk vanavond of speelt het gelijk is de kans aanwezig dat de ploeg de eerste ronde van de play-offs mag overslaan. In die tweede ronde treft het dan wel weer direct het gevreesde Cambuur, dat momenteel in bloedvorm verkeert en niet te kloppen lijkt. Bij een nederlaag speelt MVV op zeker de eerste ronde, waarin het naar alle waarschijnlijkheid Helmond Sport treft, de zwakke broeder onder de play-offskandidaten. In dat geval beginnen de promotiewedstrijden al direct komende maandag voor MVV. Naast de promotiekansen wordt er ook volop gespeculeerd over de financiele voordelen die een nederlaag vanavond kunnen betekenen voor MVV. De kans dat de ploeg dan nog drie thuiswedstrijden speelt, is aanwezig en dat betekent goed nieuws voor de penningmeester, want MVV ontvangt dan nog drie keer wedstrijdrecettes. En in tijden dat de club elke euro moet omdraaien, is dat een prettige gedachte. 

Tegenstander RKC Waalwijk heeft overigens nog een groter belang vanavond. Die ploeg is nog niet eens zeker van deelname aan de play-offs en heeft de punten nog keihard nodig. In de Maastrichtse opstelling is Kelechi Nwakali nog een vraagteken bij MVV. Florian Loshaj, Shermar Martina en Hawbir Moustafa komen sowieso niet in actie vanavond.

Vermoedelijke opstelling: Geens, Ciranni, Kuipers, Pereira, Labylle, Ippel, Nys, Schroijen, Pedro, N'Koyi en Güvenc.