Stadhuis weer in gebruik

Gepubliceerd: 1-5-2017 12:00
Laatste update: 1-5-2017 13:03

Het college van Burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris, secretaresses en bodes zijn vanaf vandaag weer terug in het stadhuis op de Markt. Het monumentale gebouw onderging het afgelopen jaar een grondige opknapbeurt en was daarom gesloten. Zo werden onder meer de balkkoppen hersteld en vervangen en werden installaties aangebracht voor ventilatie, koeling en warmte.

De opknapbeurt van interieur en constructie was hard nodig, onder meer vanwege de houtworm en –rot die was aangetroffen in de constructiebalken. Inmiddels zijn de werkzaamheden succesvol afgerond. Naast het vernieuwen en vervangen van diverse installaties en het herstel van de balkkoppen, is ook de volledige bekabeling vervangen en is UV-werend dubbelglas aangebracht in alle ramen. De werk- en vergaderruimtes zijn voorzien van eigentijds werkmeubilair, dat past bij het karakter van het stadhuis maar tegelijkertijd voldoet aan de gestelde eisen van een hedendaagse werkomgeving.
Op 7 mei wordt het stadhuis officieel in gebruik genomen. Voor geïnteresseerden en liefhebbers worden op 13, 20, 21, 27 en 28 mei rondleidingen georganiseerd.
De eerste maand wordt gebruikt door de dagelijkse ‘bewoners’ en bezoekers om te wennen. Vanaf 1 juni 2017 zullen ook trouwerijen en gemeentelijke ontvangsten weer plaatsvinden in het stadhuis.
De laatste fase van de restauratie aan het interieur is het opknappen van de gewelfschilderingen, goudleer en schouwstukken. Binnenkort wordt gestart met de aanbesteding van deze werken. In afwachting daarvan zijn de schouwstukken teruggeplaatst. Het goudleer blijft in opslag. De wanden van de burgemeesterskamer zijn voorzien van een tijdelijke afwerking, bestaande uit foto’s op ware grootte van het goudleer.