MVV verliest zeer matig duel bij De Graafschap

Gepubliceerd: 17-4-2017 17:34
Laatste update: 17-4-2017 18:55

In een matig tot slechte wedstrijd heeft MVV met 2-0 verloren bij De Graafschap. En ondanks dat beide ploegen slecht speelden, hadden de Maastrichtenaren nog makkelijk in de slotfase gelijk kunnen komen. Het probleem dat al het hele seizoen opspeelt, het afmaken van de kansen, was ook vandaag een sta in de weg.

Na een kleine tien minuten kwam De Graafschap al op voorsprong. Parzyszek scoorde de 1-0. Een aanvallend onmachtig MVV speelde in een bijzondere matige pot voetbal pas in de laatste vijf minuten nog een handvol grote kansen bij elkaar. Invaller Dyon Gijzen had tot twee keer toe de gelijkmaker op de schoen en in de tweede minuut van de blessuretijd kopte Luis Pedro van twee meter voor het doel over. In de laatste secondes profiteerde De Graafschap opnieuw van knoeiwerk achterin bij MVV: Van Mieghem scoorde de 2-0.

Het kan nog alle kanten op voor MVV. De Maastrichtenaren kunnen de play-offs halen en daarin de eerste ronde overslaan (huidige positie), MVV kan nog zakken waardoor het in de play-offs wel al in de eerste ronde moet aantreden. In het meest slechte scenario mist MVV de boot helemaal en speelt het helemaal geen play-offs. Al lijkt dat laatste niet heel waarschijnlijk. Vrijdag speelt MVV thuis tegen Jong PSV. Eén overwinning in de laatste drie duels is genoeg om de play-offs zeker te stellen.