MVV zonder sterkhouder Ippel tegen Emmen

Gepubliceerd: 14-4-2017 09:44
Laatste update: 14-4-2017 10:59

MVV speelt in de thuiswedstrijd tegen Emmen zonder Ricardo Ippel. De belangrijke middenvelder viel geblesseerd uit bij FC Den Bosch en haalt de wedstrijd van vanavond niet. En dat is een tegenvaller voor MVV, omdat de Maastrichtenaren eigenlijk niet mogen verliezen.

Hoewel MVV er goed voor staat om de play-offs te behalen en het onwaarschijnlijk is dat de Sterrendragers hier niet aan mogen deelnemen, is Emmen één van de laatste ploegen die roet in dat toetje kan gooien. De ploeg uit Drenthe bezet momenteel één van de laatste plekken die rechtgeven op een startbewijs, met een achterstand van zeven punten op MVV. Bij een nederlaag van MVV vanavond, wordt dat verschil toch alweer teruggebracht naar vier. En in weken waarin het niet goed draait bij MVV, kan dat voor paniek zorgen bij de ploeg die gek genoeg vóór de winterstop nog even onbezorgd aan de leiding ging in de Jupiler League. Aan de andere kant: wint MVV vanavond stelt het de play-offs niet alleen zo goed als zeker, tevens doet de ploeg volop MVV om zelfs pas een ronde later in te stromen, waardoor de kans op promotie alleen maar groter wordt. MVV bezet een dergelijke positie al bijna het hele seizoen, maar vanwege de tegenvallende resultaten na de winterstop is een voorsprong op concurrenten geslonken.

MVV speelt overigens niet alleen zonder Ippel, ook zijn logische vervanger Florian Loshaj is geblesseerd. Verdediger Hawbir Moustafa ontbreekt ook. 

Vermoedelijke opstelling MVV: Geens, Ciranni, Pereira, Kuipers, Labylle, Shermaine Martina, Nys, Schroijen, Nwakali, N'Koyi en Verheydt.