Maassen gaat voor 2e titel in Porsche Cup Benelux

Gepubliceerd: 7-4-2017 10:14
Laatste update: 7-4-2017 11:16

Xavier Maassen racet dit seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een serie die hij in 2014 won en die ondertussen nog aan uitstraling en competitiviteit gewonnen heeft. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is tegenwoordig zonder meer de meest hoogstaande competitie in de Benelux en dat motiveert de Maastrichtse coureur enorm om net als in 2014 de concurrentie te snel af te zijn.

Maassen: “Het deelnemersveld bestaat uit een mix van zeer ervaren rijders, jonge wolven uit de karting en de betere gentlemen drivers. Dat is een garantie voor stevige autosport. Iedereen rijdt ook met hetzelfde materiaal, de Porsche 991 GT3 Cup, sowieso een garantie op een eerlijke competitie.”

Op de kalender van Maassen staan onder andere De WEC (WK Uithouding in Spa), de Verstappen Days in Zandvoort, de finale van de Blancpain GT Series in Barcelona, de Truck GP in Zolder en de Porsche Days op Zandvoort. En in het derde weekend van het seizoen racet hij ook in het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans. “Zaterdagvoormiddag, net voor de start van de race, mogen wij 40 minuten lang uitmaken wie eigenlijk de snelste Porsche-rijder van Europa is. Le Mans is de grootste autosportwedstrijd ter wereld en we gaan daar met goed 50 wagens aan de start verschijnen. Ongelofelijk en alleen al voor die wedstrijd is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux een sterke keuze.”