Oplichters in nep-politiewagen

Gepubliceerd: 3-4-2017 11:06
Laatste update: 3-4-2017 12:09

Een team oplichters is actief in Zuid-Limburg. Ze halen met een grijze polo met blauw zwaailicht mensen van de snelweg af.

Een ooggetuige vertelt op Facebook:
''Gisterenavond toen ik naar huis reed na mijn avonddienst in het ziekenhuis van Maastricht, werd ik ter hoogte van tankstation Kruisberg (net buiten Maastricht) ingehaald door een grijze polo met blauw zwaailicht op het dak. De auto reed daarna voor me en waarschuwde mij door middel van gevarenlichten en vervolgens een knipperlicht naar rechts, dat ik langs de kant van de weg moest stoppen.
Ik dacht dat de betreffende auto een onopvallende politie-auto was en ben dus ook daadwerkelijk gestopt.
Twee mannen in normale kleding (geen uniform) stapten uit en lieten vluchtig een pasje zien. Ze vertelden me dat zij politie-agenten waren en dat ik uit de auto moest stappen. Bij de vraag waarom werd op een dwingende manier gezegd dat ze het voertuig moesten onderzoeken en dat ik echt uit moest stappen.
Ik vertrouwde de situatie niet en ben niet uitgestapt, ik heb gezegd dat ik mijn vader eerst wou bellen (die bij de politie werkt) om even na te gaan of dit de normale gang van zaken is. Zonder verder nog iets te zeggen rende het duo weg en reden ze er met een enorme vaart tussenuit...
Helaas heb ik geen kenteken kunnen zien maar er is wel een melding van gemaakt bij de politie.
Mochten jullie in een soortgelijke situatie terecht komen, open dan vooral de deuren niet en contacteer de politie!''

foto: 112nieuwsstein