Nieuw werk voor Bonnenfantenmuseum

Gepubliceerd: 29-3-2017 09:50
Laatste update: 29-3-2017 10:53

De Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum (VVB) heeft het kunstwerk Mother and Child van de Engelse kunstenaar Edward Lipski aan het museum geschonken. Daarnaast heeft het museum zelf het schilderij Mystical Vandalism XXII van Lipski aangekocht. Beide werken samen vormen een intrigerend ensemble dat een waardevolle bijdrage levert aan de collectieopbouw van het museum.

De sculptuur Mother and Child toont een gestalte met menselijke trekken, die associaties oproept met een ritueel voorwerp van aanbidding. Het werk Mystical Vandalism XXII gaat over een vergelijkbare thematiek, maar hier is Lipski uitgegaan van een beeldtaal die eerder associaties oproept met prehistorische petrogliefen (rotstekeningen) en hedendaagse grafitti. 
De Vereniging van Vrienden van het Bonnefantenmuseum ondersteunt het museum en heeft 350 leden. Naast hun financiële steun zijn de Vrienden actief betrokken bij verschillende activiteiten in het museum en profiteren zij van diverse privileges. Sinds 2002 beschikt de VVB over een Aankoopfonds.