Nieuwe sluis Limmel zondag open voor verkeer

Gepubliceerd: 24-3-2017 15:50
Laatste update: 24-3-2017 16:20

De nieuwe keersluis bij Limmel gaat zondag 26 maart open voor het verkeer. Dat maakte Rijkswaterstaat vrijdag bekend.

De sluis over het Julianakanaal vervang de oude keergang, die ruim tachtig jaar dienst heeft gedaan. Na opening wordt deze sluis definitief overbodig en zal afgebroken worden. Ook de tijdelijke fietsbrug verliest dan zijn functie en zal eveneens afgebroken worden.

Waar de oude sluis krap was en niet genoeg ruimte had voor al het verkeer, krijgt de nieuwe sluis een bredere weg die ruimere op- en afritten heeft. Fietsers krijgen een van de weg gescheiden tweezijdig fietspad, zodat ook zij veilig over de brug kunnen. Ook is de sluis hoger gemaakt voor groter scheepverkeer. 

Nog niet klaar
De eindsituatie van de verkeersbrug is nog niet bereikt. De beplanting van hagen rond de brug heeft nog niet heeft plaatsgevonden. Om te voorkomen dat de verkeersbrug daardoor te kaal oogt en een onveilig gevoel creëert, is in de buitenbochten van het fietspad afrastering in de vorm van een hek geplaatst en zijn hagen gepland. Voor de tijdelijke situatie zijn er ook barriers geplaatst in de binnenbochten van de weg en tussen de rijbaan en het fietspad.