Band Bonnefanten College Beste Schoolact 2016

Gepubliceerd: 1-6-2016 13:33
Laatste update: 1-6-2016 13:40

Down to Earth, een band van de vooropleiding van het Conservatorium op het Bonnefanten College, is gisteren gekroond tot Beste Schoolact 2016. In de Heineken Music Hall won deze groep tijdens de finale van de Buma Music Academy in de categorie 'onderbouw'. Een professionele jury met onder meer The Voice of Holland-winnares Maan in de gelederen benoemde de Maastrichtse formatie tot beste. 

Down to Earth presenteerde zich met het zelf geschreven nummer 'On my Own'. Jurylid Maan reageerde na afloop: "Geen gemakkelijke keuze, maar we kozen voor Down to Earth omdat deze groep onder hoge druk een perfect nummer speelde van verrassend hoog niveau." Niet alleen mag de vijfkoppige formatie zich nu Beste Schoolact in de onderbouw noemen, ook mogen ze het nummer in een professionele studio in Amsterdam gaan opnemen. 

 Het Bonnefanten College was sterk vertegenwoordigt gisteren. Bij de laatste vijf acts die streden om de titel bij de onderbouw, zat namelijk nog een zanggroep van de Maastrichtse school. Ook 27 Planes deed een gooi naar de zege, maar haalde de finale uiteindelijk niet.