Liberale Partij Maastricht tegen fietspad door stadsmuur

Gepubliceerd: 12-2-2016 11:24
Laatste update: 12-2-2016 10:33

De Liberale Partij Maastricht is fel tegen de plannen om een fietspad aan te leggen door de vestingwerken van de stad. Fractievoorzitter Kitty Nuyts is daarom een petitie gestart om het stadsbestuur op andere gedachten te brengen.

Het fietspad maakt onderdeel uit van de plannen rond de ontwikkeling van de Tapijnkazerne. Die plannen werden onlangs door de gemeente gepresenteerd. Om de studenten van de universiteit, die de gebouwen van de oude kazerne gaat bezetten, een makkelijkere weg naar het centrum te bieden, heeft de architect een fietsroute gepland die dwars door de vestingmuur naast het stadspark loopt. Tot ergernis van veel Maastrichtenaren.

"Als ik wethouder was, zou ik dit plan niet eens aan de raad presenteren", geeft Nuyts aan. "Het zou eeuwig zonde zijn als er een gat in de muur gemaakt wordt. En of het zin heeft, betwijfel ik. Een snelle route naar het centrum is het niet echt. Via de Pieterstraat ben je veel sneller."

Facebook
Nuyts is een online petitie gestart om de Maastrichtenaren een stem te geven tegen de plannen. Sinds maandag hebben al bijna duizend mensen de protestbrief ondertekend. Nuyts is niet de enige die in het verweer komt tegen de plannen. Op Facebook zijn meerdere pagina's opgericht waar mensen hun tegenstand tegen een gat in de muur kenbaar maken.