Raadsvergadering onderbroken vanwege positief geteste aanwezige

Gepubliceerd: 14-7-2021 19:52
Laatste update: 14-7-2021 20:15

De fysieke raadsvergadering die woensdag bij hoge uitzondering plaats vond in het Gouvernement is in het begin van de avond stopgezet.

Plaatsvervangend voorzitter Michel Severijns maakte bekend dat er onder de aanwezigen een positief getest persoon was. Met de woorden 'Er is een behoorlijk probleem' sprak Severijns de zaal toe. "Één van de aanwezigen is vanmiddag positief getest en heeft de zaal verlaten" aldus de plaatsvervangend voorzitter. "We hoeven niet te zeggen wie het is en we gaan ook niet het risico nemen dat hier dadelijk iets gebeurd en de gemeenteraad van Maastricht een hotspot is voor corona". 

De raadsvergadering vond sinds lange tijd weer fysiek plaats omdat woensdag de Kaderbrief en de Jaarrekening werden besproken. Ten tijde van de mededeling had de raad inmiddels negen en een half uur met elkaar in vergadering gezeten. 

Speciaal voor deze gelegenheid was er gekozen om te vergaderen in het gouvernementsgebouw zodat de anderhalve meter in stand kon worden gehouden. De raadsvergadering wordt volgende week dinsdag digitaal voortgezet. Op aanraden van de GGD gaan de aanwezigen die op enig moment geen anderhalve meter afstand hebben kunnen houden vijf dagen in quarantaine.