RTV Maastricht

Van Grinsven brengt ondanks ALS toch nieuw fotoboek uit

De door ALS getroffen Maastrichtse fotograaf Guy van Grinsven brengt een derde editie uit van de fotoboekenreeks ALL AROUND MAASTRICHT. Ondanks zijn toenemende verlamming en afnemende spraakvermogen blijven zijn geest, creativiteit en ondernemersdrang onaangetast.

Na de eerste 'bronzen' editie en de tweede 'zilveren' editie, waarvan wereldwijd zo’n 10.000 exemplaren zijn verkocht, verschijnt dit najaar een speciale 'gouden' editie met 180 pagina’s nieuw. Maastricht en zijn euregionale omgeving zijn door Van Grinsven vastgelegd op een manier en vanuit beeldhoeken die voor hem zo kenmerkend zijn. Gouden platen, vaak geschoten in het 'gouden foto-uurtje', qua licht met mooiste moment van de dag. Verrassende dronebeelden bieden bovendien veel nieuwe perspectieven en blikvelden en laten stad en regio in een heel nieuwe dimensie zien.

Geotagging
Ook nu wordt het merendeel van de afgedrukte foto’s voorzien van gps-coördinaten. Door de vermelde lengte- en breedtegraad kan de lezer de locatie waar de foto gemaakt is, exact terugvinden zodat die dat markante punt of dat romantische plekje zelf kan bezoeken.