Politiek stelt vragen over incident vrachtvliegtuig

Gepubliceerd: 22-2-2021 14:01
Laatste update: 22-2-2021 14:40

Het incident van afgelopen zaterdag waarbij een vanaf Maastricht Aachen Airport opgestegen vrachtvliegtuig onderdelen verloor, heeft bij de lokale fractie van GroenLinks geleid tot vragen aan het stadsbestuur. De neervallende brokstukken hebben twee personen in Meerssen verwond en waren tot in de wijk Amby te vinden.

GroenLinks meent dat het ongeluk bewijst dat vliegen boven de stad nooit zonder gevaar is. Gaat het dan niet om een ingecalculeerd risico waarbij mensenlevens worden afgewogen tegen economisch belang, vragen de partijleden. Moet de gemeente dit risico niet nog eens in overweging nemen? De partij ziet graag dat de gemeentelijke steun aan de luchthaven nog eens ter discussie wordt gesteld, en dat het stadsbestuur de uitkomsten ervan met de burgers deelt. 

Naar aanleiding van het incident organiseert Maastricht Aachen Airport volgende week voor de omwonenden een online informatiebijeenkomst. Vragen kunnen nu al per mail worden gesteld, mail hiervoor naar info@maa.nl.

Mensen die nu nog brokstukken vinden, worden overigens door de politie gevraagd deze te laten liggen. Via telefoonnummer +31 43 808 00 06  kan de vondst worden gemeld.