Maastrichtse film geselecteerd voor Limburg Film Festival 2021

Gepubliceerd: 25-11-2020 19:58
Laatste update: 25-11-2020 19:18

Het Maastrichts audio visueel productiehuis Reeled In mag met zijn film ‘Les yeux plus Gros que le Ventre’ deelnemen aan het Limburg Film Festival van 2021. De Engelstalige korte film die speelt in Maastricht is geschreven en geregisseerd door de in onze stad woonachtige Franse filmmaakster Marie Lormeau.

De filmtitel ‘Les yeux plus Gros que le Ventre’ - betekent in het Nederlands zoveel als ‘de ogen zijn groter dan de maag’ ofwel ‘meer opscheppen dan je op kunt’, en dat is precies waar het in het leven van hoofdpersoon Alexia om draait. Zij lijdt aan de ziekte boulimia, een eetstoornis waarbij eetbuien worden afgewisseld door braken en/of vasten om te voorkomen dat het overmatige eetgedrag gewichtstoename veroorzaakt. Alexia’s stoornis blijft door anderen lang onopgemerkt en zorgt op die manier voor steeds meer verdriet en frustratie. 

Het jaarlijkse Limburg Film Festival dat aandacht vraagt voor het vele Limburgse talent dat op filmgebied bestaat, vindt volgend jaar plaats in Venlo op 9, 10, 11 en 12 januari. De deelnemende films dingen in verschillende categorieën mee naar de prijzen, en krijgen op die manier een internationaal podium. 

Benieuwd naar de film ‘Les yeux plus Gros que le Ventre’ ? Kijk alvast op https://vimeo.com/440733088/description