Vier jaar voedseleducatie in Limburg

Gepubliceerd: 14-10-2020 16:11
Laatste update: 14-10-2020 16:20

Al vier jaar lang zorgt het landelijke programma Jong Leren Eten (JLE) voor voedseleducatie in Limburg. Het programma blijkt een enorm succes.

 Volgens het CNME Maastricht en regio, co-makelaar van JLE,  zijn er in Limburg veel initiatieven om kinderen en jongeren te voorzien van kennis over voedsel, zodat ze zelf gezonde en duurzame keuzes kunnen maken. Zo krijgen de kinderen onder andere gastlessen en kookworkshops, gaan ze op excursies naar onder andere telers en leren moestuinieren, dit allemaal onder begeleiding van docenten en professionals. 

In Maastricht zorgt het CNME ook sinds vorig jaar voor ‘eetbaar groen’ op schoolpleinen. Kinderen helpen dan met het planten van fruit, zoals bessen, druiven en kiwi’s, noten, rucola en een verscheidenheid aan kruiden bij de school. Daarna onderhouden zij de planten en kunnen zij uiteindelijk de vruchten van hun harde werk plukken. 

Het magazine met de volledige terugblik is te vinden via de website van CNME (kijk op https://www.cnme.nl/magazine/vier-jaar-voedseleducatie-limburg )  Volgend jaar staat het programma in het teken van voedselbossen, moestuinieren en kookvaardigheden voor ouders, leraren en kinderen.