Oogsten op Sint Pieter

Gepubliceerd: 14-9-2020 15:15
Laatste update: 14-9-2020 16:32

Het is september, traditioneel de oogstmaand voor de wijn in Frankrijk, Italië, en Duitsland. Maar wijnbouw heeft ook in Limburg een flinke vlucht gemaakt en dus werd dit eerste oogstweekend ook in Maastricht hard gewerkt.

Op een van de jongste wijngaarden van Sint Pieter plukten vele vrijwilligers de druiven voor een mousserende wijn van eigen grond. En die bleek ook dit jaar weer verrassend vruchtbaar. De rijpe trossen van de druivenrassen Pinot Noir, Pinot Blanc en Chardonnay hingen er mooi bij, met bakken vol werden ze naar de wijnmaker in de Alexander Battalaan vervoerd. Na een minutieus proces waarbij men de wijn twee keer gefermenteert en op tank zet, zal ook deze oogst van 2020 over twee en een half jaar dan weer vele feestelijke glazen vullen.  Helpende handen waren er dit weekend voldoende, uit vele windstreken waren mensen ervoor naar de wijngaard gekomen. Maar extra hulp is  welkom. Voor ontbijt, lunch, koffie en vlaai wordt gezorgd.  Klik hiervoor op Landgoed Sint Pieter