RTV Maastricht

Uitreiking Groen Lintje op 12 september in de Muziekgieterij

De uitreiking van het Groen Lintje 2020 vindt plaats op 12 september in de Muziekgieterij. Op deze locatie kan er, met het oog op de coronamaatregelen, genoeg afstand worden gehouden om het evenement op een veilige manier te laten doorgaan. Het Groen Lintje wordt elk jaar door GroenLinks uitgereikt aan duurzame initiatieven.

De jury - GroenLinks fractieleden Coen van der Gugten en Hans Passenier en Lara Klaassen, projectadviseur Natuur en Landschap bij het Elisabeth Strouven Fonds - beoordeelde alle nominaties. Uit acht genomineerde initiatieven kozen zij drie projecten uit die kans maken op het Lintje: de Athos tuin, Byeboere en Gedeelde Weelde. Na een presentatie van de drie projecten zal oud-wethouder Wim Hazeu het Lintje uitreiken. 

De Athos tuin  in Biesland is een moestuin waar men samen kan tuinieren, maaltijden klaarmaken en eten. Het project laat bezoekers sociaal maatschappelijk bezig zijn en maakt hen bekend met ecologie en duurzaamheid. 

Byeboere zijn imkers die werken in verschillende wijken in Maastricht en ervoor willen zorgen dat het leefgebied voor bijen in Maastricht vergroot wordt. Door middel van verschillende activiteiten willen de Byeboere inwoners ook samenbrengen en hen daarnaast bewust maken van het belang van groen in de stad. 

Gedeelde Weelde is een biologische supermarkt die lokale en regionale producten zo duurzaam mogelijk verkoopt. De winkel wil mensen bewust maken van de manier waarop voedsel wordt geproduceerd.