De Beyart wordt een groen wijkje voor verzorgd wonen

Gepubliceerd: 6-8-2020 09:50
Laatste update: 6-8-2020 09:59

Het vastgoed van woonzorgcentrum De Beyart is overgedragen aan een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaren, De Broeders FIC, hebben het voormalige klooster uit 1894, verkocht aan vastgoed investeerder Secufund Investments (SFI). De nieuwe eigenaren willen er voor zorgen dat De Beyart nog meer een 'groene parel in het hart van stad' wordt.

“Het was een weloverwogen besluit van De Broeders FIC”, licht Anke Huppertz, bestuurder van De Beyart, toe. “Het gebouw is gedateerd aan het raken en hoe dan ook moeten we stappen gaan zetten om De Beyart klaar te maken voor de toekomst. Ik zie alleen maar voordelen. Met de nieuwe eigenaar zijn we straks nóg beter in staat warme zorg te bieden. Met behoud van het culturele erfgoed zijn er veelbelovende impressies en plannen ontwikkeld die ons in staat stellen om onze bewoners en senioren in Maastricht nóg meer en betere zorg en dienstverlening aan te bieden.”

Rob Vosters, beheerder namens de nieuwe eigenaar, is verheugd met deze historische overname. “De mogelijkheden van De Beyart zijn ongekend. De door ons voorgenomen investeringen in deze ’groene parel’ in het hart van de stad, zullen bijdragen om deze locatie te revitaliseren in een schitterende woon/zorglocatie, die aan alle moderne eisen voldoet. Een ontwikkeling die niet alleen De Beyart, maar ook de omliggende wijk ten goede komt. Samen met De Beyart, de gemeentelijke instanties en andere betrokken partijen zullen wij de komende tijd onze plannen in detail uitwerken en aan het publiek voorleggen.”

“Onze ambitie voor de komende jaren is persoonlijke en warme zorg realiseren voor onze bewoners in een moderne en prettige woonomgeving”, vervolgt Anke Huppertz. “We willen De Beyart toekomstbestendig maken en gelijktijdig het goede behouden. Met het goede bedoel ik het cultureel erfgoed, de gemeenschapszin die zo kenmerkend is voor De Beyart en het vele groen dat ons omringt. Maar ook dat we veel toegankelijker worden. Ik stel me De Beyart straks voor als een aangenaam groen wijkje in het centrum van Maastricht waar ouderen kunnen wonen met zorg en voorzieningen binnen handbereik!”

“Niet alleen wat gebouwen betreft gaan we vernieuwen en verbeteren. Zoals het er nu naar uitziet, gaat De Beyart in de toekomst haar dienstenpakket verder uitbreiden. We richten ons op wonen met service en zorg, zorg aan huis en de dagopvang breiden we uit. Ook bieden we straks de mogelijkheid
om tijdelijk bij De Beyart te wonen. Bijvoorbeeld om te herstellen na ziekte of om een mantelzorger te ontlasten. Met betere faciliteiten kunnen we nog meer aandacht besteden aan persoonlijke en betrokken zorg en zingeving. De Beyart is een manier van leven en dat houden we vast. De Beyart is een plek voor verzorgd wonen waar we aandacht hebben voor mensen met dementie maar ook voor mensen die lichte of kortdurende zorg nodig hebben. Nogmaals benadruk ik heel graag dat we met het behoud van het goede De Beyart klaar maken voor de toekomst”, aldus Anke Huppertz.


Foto: Woonzorgcentrum De Beyart