SMV wil langer onderzoek naar rondeel

Gepubliceerd: 6-8-2020 09:45
Laatste update: 6-8-2020 09:48

Als het aan de Stichting Maastricht Vestingstad ligt, worden de metingen naar de uitbolling van het rondeel bij het stadspark nog een tijdje voortgezet. Omdat het op dit moment kurkdroog is, verwacht de stichting geen verdere beweging in de stadsmuur.

‘Als het in het najaar flink geregend heeft, kun je de invloed van vocht op het bouwwerk veel beter meten’, zo meent de SMV. Een aantal jaren geleden, tijdens een regulier schouw van de vestingwerken, wees Stichting Maastricht Vestingstad de gemeente ook al op een uitbolling op de plek waar vorig jaar de muur instortte. Waarmee de stichting de noodzaak van het huidige onderzoek nogmaals wil benadrukken. ‘Het is zeker geen onwil van de gemeente, het is uiteindelijk gewoon een centenkwestie. En wij willen uiteindelijkk toch dat er een fatsoenlijk en niet te krakkemikkig rondeel staat’ laat de SMV weten.
Vanwege de financiën is het waarschijnlijk ook niet mogelijk om het door de stichting zeer gewenste archeologisch onderzoek te doen, nu de stadsmuur daar toch open ligt.