Vrijwilligers Dierenambulance leggen taken neer

Gepubliceerd: 31-7-2020 15:05
Laatste update: 31-7-2020 15:07

Het grootste deel van de vrijwilligers van de Dierenambulance heeft vandaag de taken neergelegd. Zij zijn in een conflict verwikkeld met een deel van het bestuur, voorzitter Ronald Wouters en secretaris Noel van Kaam. De vrijwilligers verbinden hun lot aan dat van manager Marian van Keulen, die na 22 jaar trouwe dienst de laan uit wordt gestuurd.

Volgens het bestuur een normale procedure na het passeren van de pensioengerechtigde leeftijd, die Keulen inmiddels voorbij is. Vandaar dat zij vandaag samen met de vrijwilligers haar laatste dag maakte bij Dierenambulance Limburg-zuid. Een handvol overgebleven vrijwilligers zal de kar de komende tijd trekken.
De huidige onenigheid binnen Dierenambulance heeft enkele oorzaken. Bijvoorbeeld het feit dat het bestuur via camera's de activiteiten van Marian en de vrijwilligers in de gaten hield. En er was kritiek op het gebruik van de auto's van de Dierenambulance, die door de vrijwilligers ook voor privéritten werden ingezet, volgens het bestuur. En er was gedoe over gratis maaltijden die vrijwilligers nuttigden bij de Dierenambulance. Volgens het bestuur was dit een vorm van verkapt loon, volgens Marian en de vrijwilligers ging het om een schenking van bijvoorbeeld de voedselbank; eten dat over was en anders toch maar in de prullenbak zou belanden. Het bestuur liet een accountant onderzoek doen naar alle onderwerpen van discussie. Op basis hiervan zijn richtlijnen opgesteld hoe de situatie verbeterd kan worden. Uit de resultaten zou volgens Marian blijken dat de vrijwilligers juist niets misdaan hebben. Ze zijn in ieder geval nog niet klaar met het bestuur. Het bestuur wilde vandaag niet reageren bij RTV Maastricht. Wouters en Van Kaam willen eerst nog wat vervolgonderzoeken afwachten voordat zij weer naar buiten treden.