Partijen stellen vragen over winkelcentra

Gepubliceerd: 31-7-2020 14:00
Laatste update: 31-7-2020 14:19

Wat kan er op korte termijn veranderd worden aan de troosteloze aanblik in centrum De Heeg? Dat vragen de fracties van PvdA en Senioren Partij Maastricht zich af.

Vorige week zag u bij ons al dat de supermarkt in winkelcentrum De Heeg voor het einde van het jaar gemoderniseerd en uitgebreid wordt. Dit wordt de eerste stap in het opwaarderen van het verloederde hart van de wijk, dat door leegstand geteisterd wordt. Maar het duurt dus nog wel een poos voordat de eerste veranderingen zichtbaar zijn. Vandaar dat de partijen opperen de leegstaande winkelruimtes voorlopig te vullen met pop-up stores, een lichtplan te realiseren om de sfeer te verbeteren en iets aan het veiligheidsgevoel in de avonduren te doen.
Het CDA op zijn beurt stelt dan weer vragen aan het college over de situatie rondom het winkelcentrum in Pottenberg, waar Woonpunt 52 verouderde flatwoningen en 14 winkelpanden gaat slopen, en waarvoor uiteindelijk nieuwbouw in de plaats komt. De partij wil onder meer van het stadsbestuur weten welke overbruggingsmogelijkheden zijn bedacht wat betreft de voorzieningen in de wijk voor de periode tussen sloop en bouw.