Doorgaan Festival Bruis wellicht toch mogelijk

Gepubliceerd: 25-6-2020 12:30
Laatste update: 25-6-2020 12:35

Er bestaat een mogelijkheid dat festival Bruis dit jaar toch nog door kan gaan. In verband met de coronamaatregelen hebben diverse organisatie hun evenementen voor dit jaar geschrapt. Wim Smeets van de Muziekgieterij, de organisator van Bruis, hield echter de deur op een kier. Nu de maatregelen versoepeld zijn, ziet hij toch nog mogelijkheden.

Een muziekfestival in De Muziekgieterij is echter alleen rendabel als er 8.000 bezoekers binnen zijn. Dat gaat met de anderhalve meter-maatregel niet lukken en dus heeft Smeets bedacht om diverse cafés bij Bruis te betrekken. De bezoekers daar kunnen dan de optredens op het podium via een livestream volgen.|
De horecazaken waarmee Smeets hierover al contact had, zijn enthousiast. Het plan is ook ingediend bij het gemeentebestuur en dat moet het plan nog goedkeuren.
Omdat bands en artiesten voorlopig nog niet al te ver willen en kunnen reizen in verband met de coronamaatregelen, richt Smeets zich met deze bijzondere editie van Bruis vooral op bands uit eigen land en België. Muziekfestival Bruis is traditioneel in het eerste weekend van september.