Nieuw kunstproject met Maastrichtse kunst- en cultuurinstellingen: ‘Tot overmaat van ramp’

Gepubliceerd: 12-5-2020 14:12
Laatste update: 12-5-2020 12:15

We moeten het voorlopig nog even zonder bezoekjes aan theaters, musea, poppodia of filmhuizen doen. Toch creëert dit nieuwe mogelijkheden om op een andere manier van kunst genieten. Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en regionale omroep L1 organiseren een nieuw kunstproject genaamd ‘Tot overmaat van ramp’. Voor dit project krijgen Limburgse kunstenaars de kans zich op televisie en online te presenteren aan de kijkers.

Iedere aflevering duurt een klein half uur en geeft mensen uit de culturele, kunstzinnige en muzikale sector de kans om hun werk te laten zien door middel van interviews en optredens. Onder andere de Maastrichtse band Solomon en Bonnefantenmuseum directeur Stijn Huijts zijn te gast. De artistiek directeurs van Toneelgroep Maastricht, Michel Sluysmans en Servé Hermans, presenteren het programma en interviewen de gasten - op gepaste afstand -  in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. 

Vanaf morgen is ‘Tot overmaat van ramp’ iedere woensdag en zondag te zien op televisie bij L1, om 17.00 en 22.00 uur. De optredens zijn daarnaast ook te zien via de online kanalen van de organiserende partijen.