RTV Maastricht zendt 29 maart theatervoorstelling ‘Weg uit de Peel’ uit

Gepubliceerd: 26-3-2020 16:07
Laatste update: 27-3-2020 15:09

Als gebaar in deze tijd van “vereenzaming afsluiting en verplicht thuis zitten” wil stichting de Theatermakers een positief gebaar maken naar de mensen in de twee zwaarst getroffen provincies, Limburg en Brabant. Ze komen met een reeds eerder opgevoerde voorstelling ‘weg uit de Peel’, naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens.

Het boek gaat over Janneke, een meisje dat in 1900 het harde leven in de Peel probeert te ontsnappen om verder te leren als lerares. De productie is vastgelegd op camera en de makers bieden deze nu aan lokale tv-kanalen in deze provincies aan, met de  bedoeling dat de omroepen de film zoveel mogelijk op (ongeveer) hetzelfde moment gaan uitzenden. De voorstelling was naar zeggen van de theatermakers razend populair en biedt zo kans voor de mensen die destijds geen kaartje meer konden bemachtigen om het stuk toch nog te bewonderen. RTV Maastricht zal net als andere deelnemende omroepen ‘weg uit de Peel’ op 29 maart uitzenden om 16.00 uur. 

De registratie duurt een dikke twee uur en kijkers kunnen wellicht op een vervolg rekenen, aangezien Stichting de Theatermakers momenteel bezig is met de voorbereidingen van de theaterproductie ‘Strijd om de kathedraal’, eveneens verwijzend naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens. 

 

Foto: Selva Wilbers fotografie, Wendy Roberts en CombasiQ Marketing & Communicatie.
Op alle beelden berust auteursrecht (Stichting de Theatermakers).