Biomarkt Wyck gaat weer door met brood, fruit en groente verkoop

Gepubliceerd: 26-3-2020 09:54
Laatste update: 26-3-2020 09:06

De Biomarkt, die altijd plaatsvond op De Percée, in het midden van de stationsstraat tussen het station en het bloemenkraampje, mag weer doorgaan. De markt moest vorige week vanwege coronamaatregelen stoppen. Maar omdat gezonde voeding juist nu in deze tijden erg belangrijk is, is besloten om de markt toch weer te laten plaatsvinden. Ook omdat het onderdeel is van de voedselketen, zoals premier Rutte eerder in zijn toespraak over de aangescherpte maatregelen ten aanzien van het coronavirus aangaf vorige week.

De stalletjes op het plein verkopen momenteel alleen brood, fruit en groente. Aangezien de kaas en patisserie normaal gesproken vanuit België komt, kan dit niet meer worden aangeboden. “Klanten zijn heel blij dat de markt gewoon door kan gaan. Ze zijn zich bewust van de risico’s en houden zich aan de regels. Ze trekken een nummertje en kunnen in de frisse lucht op gepaste afstand van elkaar wachten totdat ze aan de beurt zijn. Verder ontlasten wij de supermarkten.”, vertelt Misjel Lemmens van de Biomarkt.

Lemmens is blij zijn klanten weer te kunnen bedienen maar roept anderzijds ook op tot dosering en voorzichtigheid. “Als we ons allemaal verantwoordelijk gedragen kunnen biokramen als deze blijven doorgaan”. Het is dus niet de bedoeling dat mensen nu massaal naar de biomarkt trekken.

 

Foto: Misjel Lemmes, Thuis in Maastricht