‘Coronaspuger’ spuugt op Maastrichtse buschauffeur: meer misdragingen in openbaar vervoer

Gepubliceerd: 26-3-2020 09:46
Laatste update: 26-3-2020 11:06

De coronacrisis heeft invloed op ons allemaal. De een gaat daar net iets anders mee om dan de ander, en soms leidt het tot vervelende incidenten. Zo werd eergisteren een Maastrichtse buschauffeur bespuugd door iemand die hem toeschreeuwde besmet te zijn met het coronavirus. Het incident vond plaats in een geparkeerde Arriva-bus aan de Parallelweg ter hoogte van het Centraal Station.

De politie heeft  de spugende man aangehouden en meldt op haar Facebookpagina: 

“Als je zegt dat je corona hebt en vervolgens richting de buschauffeur spuugt, dan ben je van ons! Dit asociale en gevaarlijke gedrag wordt absoluut niet getolereerd! De verdachte krijgt bedreiging en zware mishandeling ten laste gelegd en mag zich verantwoorden bij de rechter commissaris”,

Waarom deze man zich zo gedroeg is niet bekend. Voorzitter Pedro Peters van branchevereniging OV-NL (Openbaar Vervoer Nederland)  ziet dat er momenteel meer meldingen zijn van misdragingen in het openbaar vervoer. “We komen het helaas overal in Nederland tegen. Er zijn momenteel meer meldingen van asociale incidenten dan normaal. Scholen zijn dicht en jongeren gaan lopen klieren. Je moet hierbij denken aan stenen gooien naar buschauffeurs, bushokjes vernielen, niet betalen. Het proberen om niet te betalen, omdat men nu door de coronamaatregelen niet bij de chauffeur instapt, zie je zowel bij jongeren als volwassenen. Dit uiterst nare incident in Maastricht, zeker in deze tijd, doet ook wat met het gevoel van veiligheid van chauffeurs.” Vervoersorganisatie Arriva kan wegens privacyredenen geen uitspraken doen over het welzijn van de Maastrichtse chauffeur.