RTV Maastricht

Vanavond klinkt 'Ode an die Freude' door de stad

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake roept alle muzikanten in Maastricht op vanavond ‘Ode an die Freude’ te spelen of zingen. De actie, afkomstig uit Duitsland, is in het leven geroepen om de stilte om ons heen te doorbreken en iedereen te laten meegenieten.

De burgemeester plaatste de oproep gisteren op Facebook en vraagt muzikanten, zangers en alle anderen die dat willen en kunnen vanavond om 18.00 uur de ramen wijd open te zetten, de tuin in te gaan en het muziekstuk van Beethoven door onze stad te laten gallen. “Laat ‘Ode an die Freude’ het Europees volkslied zijn. Wat zou het mooi zijn als we in Maastricht - de meest Europese stad van Nederland - ook meedoen aan deze actie”, aldus de burgemeester. 

Ook RTV Maastricht doorbreekt vanavond de stilte met 'Ode an die Freude': om 18.00 uur speelt carillonist Frank Steijns het lied van Beethoven vanaf de markt, dit is live te volgen op onze Facebookpagina. Daarnaast is de Maastrichtse accordeonist Dominique Paats op de radio en tv te horen en zien met het lied.