RTV Maastricht op de nostalgische toer tijdens de carnavalsdagen

Gepubliceerd: 20-2-2020 16:49
Laatste update: 20-2-2020 15:51

Carnaval, oftewel Vastelaovend, vier je natuurlijk het liefst met familie en vrienden in de stad. Maar diegenen die daartoe niet in staat zijn, door wat voor omstandigheden dan ook, kunnen afstemmen op RTV Maastricht. En daarbij wordt, naast de live uitzendingen, vooral teruggekeken met nostalgische beelden en klanken.

Op vrijdagavond 21 februari begint de 'vastelaovends-carrousel' bij de lokale omroep met een herhaling van het programma De Ontmoeting, met daarin het portret van stadsprins Luc II.

Op zaterdag 22 februari is er natuurlijk de 'Euverdrach van de Mach', die vanaf 15.00 uur live op TV Maastricht, via de website en de Facebook-pagina wordt uitgezonden.
Presentatie en commentaar wordt als vanouds verzorgd door Peter Schrijen.

Op zondag 23 februari is RTV Maastricht er weer live bij als de 'Groeten Optoch' door de stad trekt.
De camera's en commentaarpositie staan dit jaar opgesteld op de Kesselskade. Vanaf 13:30 uur richten de camera's zich hier op de 'Boonte Störm' en verzorgen Erwin Lennarts en Caroline Hermans weer het commentaar bij de beelden. Zij worden daarbij geassisteerd door Iwan Bruijnzeels en Guy Bannier van De Tempeleers.

Zowel de registratie van de 'Euverdrach vaan de Mach' als die van de 'Groeten Optoch' worden vervolgens gedurende de drie carnavalsdagen regelmatig herhaald.
Deze worden afgewisseld met herhalingen van het nostalgische Vastelaovends-concert van het Mestreechs Hermenie Orkes uit 2019, opnames van zaate hermeniekes tijdens de carnavalsdagen vorig jaar, herhalingen van de programma's Diech kins miech, waarbij oude Maastrichtse carnavalsliedjes worden gezongen en ook wordt het programma Vastelaovend Vreuger opnieuw uitgezonden. Tot slot zijn ook de laatste videoclips van Maastrichtse carnavalsartiesten in de carrousel opgenomen.
Uiteraard is er op de radiozender van RTV Maastricht volop carnavalsmuziek te horen en zijn er op zondag ook live bijdrages vanuit de stad, waaronder een verslag vanaf verschillende plaatsen in de Groeten Optoch.

Op aswoensdag zendt de lokale omroep 's avonds tot slot nog een registratie uit van het Hieringbiete-concert van 2018.