Voor het 11e jaar hermeniekes in beeld en geluid

Gepubliceerd: 11-2-2020 16:36
Laatste update: 11-2-2020 15:37

Het zijn fervente carnavalsvierders, maar op dinsdag laten ze het vieren voor wat het is en nemen ze de camera's en microfoons mee op pad door de stad. Tijdens de komende carnaval is het dan ook al voor het 11e (!) jaar dat Hans Wijnands en Yvette Wijnands-Huveneers de zaate hermeniekes en sambabands in beeld en geluid proberen te vangen. Meestal het jaar daarna komen die dan uitgebreid in beeld tijdens de carnavalsprogrammering van RTV Maastricht. 

“De hermeniekes en sambabands vinden het altijd erg leuk als wij hun filmen. In het begin deden we dat ook nog wel in hun repetitie- of stamlokaal, maar daar was het toch eigenlijk meestal een beetje te droog. Op straat komen ze veel beter tot hun recht”, zegt Hans.
“We vragen natuurlijk ook altijd iemand voor de camera die wat meer over het gezelschap kan vertellen. Bij de een moeten we dan wel eens een handje helpen en anderen willen wel een kwartier lang doorpraten. Die moeten we dan afstoppen. Ligt er natuurlijk ook aan hoeveel 'spraakwater' er al is ingenomen”, zegt Yvette lachend.
Komende carnaval, als ze dus voor het 11e jaar op pad gaan, hopen ze natuurlijk ook André Rieu voor de camera te krijgen nadat hij de hermeniekes heeft gedirigeerd. Uiteraard zijn die beelden later dan weer terug te zien op RTV Maastricht.