Het 'grote geheim' wordt komende zondag ontrafeld

Gepubliceerd: 23-1-2020 11:34
Laatste update: 23-1-2020 11:22

Van ‘Groeten Oonbekinde’ naar ‘Zienen Hoegen Hoeglöstegheid’. Een hoogtepunt voor de nieuwe stadsprins van Maastricht, die al een aantal weken het best bewaarde geheim van de stad met zich meedraagt. Maar ook een feest voor het 'vastelaovendvierend volk', dat elk jaar weer massaal naar de Markt trekt om te zien wie Maastricht voor gaat in de vastelaovend.

De ‘cortège’ die de Groeten Oonbekinde naar de Markt zal begeleiden, vertrekt komende  zondag om 13.33 uur bij het station en trekt via Wycker Brugstraat, Servaasbrug, Maastrichter Brugstraat, Kleine Staat, Grote Staat en Spilstraat naar de Markt.
Het thema van het uitroepen is dit jaar ’t zaat hermenieke. De Tempeleers zullen als een grote zate hermenie de nieuwe stadsprins naar zijn uitroepmoment begeleiden. De Groeten Oonbekinde staat als ‘veendeldreger vaan zate hermenie de Bezeiverde Tröt’ op de wagen.
Het uitroepen wordt dit jaar, in samenwerking met Centrummanagement Maastricht en de cafés Local en De Zwaan aan de Markt, aangekleed met meer muziek, extra biertaps en meer sfeer, zodat het nog meer een ‘benkelek momint’ wordt. Dat betekent dat dj Marvin vanaf 13.30 uur Vastelaovendsmuziek over de Markt zal laten klinken. Ook na het uitroepen, dat zo rond 15.15 uur plaatsvindt, draait Marvin muziek.
Uiteraard zendt RTV Maastricht het 'oetrope' zondagmiddag via de diverse mediakanelen weer live uit.