RTV Maastricht

Amby in race voor titel Kern met Pit

De Wijkraad Amby is een van de 120 deelnemers in de landelijke competitie Kern met Pit. Hierbij worden bewoners uitgedaagd om een project in hun buurt binnen een jaar te realiseren. De provinciewinnaar krijgt een geldbedrag van 1500 euro voor dat project, de landelijke winnaar krijgt de Gouden Pit en een bedrag van 3000 euro.

Het project dat voor Amby is ingediend, heeft als doel het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk door het aantrekkelijker maken van het centrum van Amby.
Dat kan door het organiseren van een netwerk in de buurt om alle thema's die leven aan te kunnen pakken en zo de buurtbinding en de leefbaarheid van de wijk vergroten. Maar ook door het aantrekkelijker maken en fleurig aankleden van straatmeubilair. Zodat de wijkbewoners meer in de gelegenheid komen om elkaar te ontmoeten. Bij het project zijn zowel bewoners als winkeliers en andere ondernemers betrokken. De Wijkraad heeft het project op 7500 euro begroot.
Het Buurtplatform Amby ontwikkelt al de nodige initiatieven om de leefbaarheid van de wijk aan te pakken. Voorbeelden zijn de voedselbank, de breiclub, energiebesparing, een ontmoetingsplek voor bewoners, aandacht voor zorg en Resto van Harte.
Iedereen kan tot en met 8 januari via de website kernmetpit.nl stemmen op de projecten. Op 18 januari worden de winnaars per provincie bekend gemaakt.